VIHJEET JA TULOKSET

VIHJEET JA TULOKSET

Torstaina ajettavat ravit käynnistyvät poniraveilla

Loviisan kauden neljännet ravit ajetaan torstaina 12.7. Tällä kertaa Porvoo teemalla ajettavat ravit alkavat jo kello 16:30 poniraveilla. Viisi ponilähtöä ajetaan ennen varsinaisten ravien alkua. Vastikään Loviisassa järjestetyssä poniajolupakurssissa kortin saaneita nuoria on viivalla, joten radalla nähdään lupaavia uuden sukupolven raviohjastajia. Lapsille on tarjolla myös muutakin erikoisohjelmaa. Hevoset pääsevät juoksemaan klo 18:30, jolloin itse ravit alkavat. Ohjelmassa on kymmenen mielenkiintoista lähtöä. Kiinnostavimpia lähtöjä ovat varmasti harvoin ajettava 4120m matka ja USAi cup finaali. Finaaliin on karsittu edellisistä kaksista raveista 10000€ -30000€ tienanneita hevosia. 14 valjakkoa jahtaavat 1500€ rahapalkintoa ja sen lisäksi yli 2000€ arvoisia USAi Arrow merkkisiä kilpakärryjä. Mukana on siis edellisissä raveissa menestyneitä hevosia. Näiden lisäksi nähdään muutama mielenkiintoinen tauolta palaaja, mainittakoon haminalaisruuna Finest Chocolate. Se tienasi viime vuonna yli 18000€, joka on lähes puolet koko uransa voittosummasta. Kotiradan valmentajilla Jussi Suomisella ja Nyyti-Maria Timosella on voittosaumoja näissäkin raveissa. Nyytin valmennettava Silk Bullet hakee Toto4 pelin avauskohteessa suurena suosikkina tiukasti Loviisan kolmatta peräkkäistä voittoaan. Jussin valmennettava Sundsvik Chamsin on voittanut jo kertaalleen Loviisassa tänä vuonna ja kaikki mahdollisuudet on ottaa toinenkin voitto tälle kaudelle.

VIHJEET

1 lähtö: 2 Kosen Kimallus – 8 Kaakon Lassi – 9 Adven Ture – 7 Härmän Sukka
2 lähtö: 7 Quite So Yanky – 15 Tanpopo – 8 Moon’s Jackpot – 6 Hello
3 lähtö: 2 Forsberg – 7 Sundsvik Chansin – 4 Frosty Vice – 3 Scarlet Darban
4 lähtö: 3 Silk Bullet – 9 Argenteuil – 6 Phoenix River – 7 Scotland Yard
5 lähtö: 9 Giampaolo Poof – 8 Finest Chocolate – 1 Dark Defender – 10 Ideal Du Point
6 lähtö: 8 Pyöriän Vilistys – 3 Arlan Ilo – 5 Villi-Sihko – 7 Toskan Virkku
7 lähtö: 11 Flying Duck – 12 Hot Beer – 3 Vintage Gentleman – 5 Langenbrunner
8 lähtö: 5 Plisetska Birdland – 6 Leemak’s Felix – 1 Leemak’s Felicia – 3 Paddock’s Star
9 lähtö: 7 Mickey The Artist – 4 International Diva – 9 White Cross Bicho – 3 Menino Bonito
10 lähtö: 10 Doubledip – 6 Easy Ride – 4 Tress Bien Ås – 9 Tiger Shark

Teemu Keskitalo

 

Toto4-ravit torstaina 12.7.2018 klo 18:30 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3 Silk Bullet (9,6)
T4-2: 1 Dark Defender, 9 Gianpaolo Poof + 10 Ideal Du Point, 4 An-Alfa Centauri (5,8)
T4-3: 8 Pyöriän Vilistys, 7 Toskan Virkku, 5 Villi-Sihko + 3 Arlan Ilo, 9 Karkurin Valssi, 1 Runoneito (2,6)
T4-4: 3 Vintage Gentleman, 5 Langenbrunner, 11 Flying Duck + 4 Solano Sincero, 8 Exclusive Koks, 12 Hot Beer (2,9)

Pieni systeemi 18 riviä, panos 1 euro, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 144 riviä, panos 0,2 euroa, hinta 28,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.
A) 2 B) 6,8,9,1,11,3,7,10,4,5
KOSEN KIMALLUS – VIREETULI – KAAKON LASSI – ADVEN TURE

Ravien avauslähdön suosikkina matkaan starttaava 2 KOSEN KIMALLUS valtaa yksin parhaan A-ryhmän. Eija Parosen valmennettava on aloittanut uransa lupaavalla tavalla ja jatkoa seurataan suurella mielenkiinnolla. Uransa avauksessa tamma voitti täällä Loviisassa varmoin ottein keulasta. Viimeksi Mikkelissä se oli puolestaan hyvä kakkonen edettyään kierros jäljellä keulaan. Kosen Kimallus avaa hyvin ja on selkeä suosikki etenemään taas keulapaikalle, mistä Esa Holopaisen ajokilla on hyvä mahdollisuus hallita lähdön jokaista metriä. B-ryhmän käynnistävä 6 VIREETULI punnersi Lappeessa suoraan pieneltä tauolta totoon 2. ulkoa. Viimeksi Jämsässä se teki hyvän esityksen ja tuli lopulta sisäratajuoksun jälkeen voittajan takana pussissa maaliin. Startit vievät Pertti Puikkosen valmennettavaa eteenpäin ja se pystyy takamatkaltakin taistelemaan totosijoista. 8 KAAKON LASSI sai viimeksi Jokimaalla myöhään tilaa 3. sisältä. Alla on nyt kuitenkin taukoa ja vireen arvioiminen on vaikeaa. Lämmitys kannattaa seurata. 9 ADVEN TURE laukkasi viimeksi keulasta maalisuoralla. Marko Heikarin ajokki on pystyvä mutta varsin epävarma menijä. Ravin maistuessa se pystyy tekemään juoksuaankin, eikä menestys yllättäisi.

Lähtö 2.
A) 7,8,15 B) 10,13,6,12,3,5,9,1,11 C) 14,4,2
QUITE SO YANKY – MOON’S JACKPOT – TANPOPO – ROYAL MONEYMAKER

Toisessa lähdössä tarjoamme kolmelle valjakolle paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkeen kipuava numero 7 QUITE SO YANKY laukkasi viimeksi Vermossa 2. ulkoa loppukaarteessa. Loviisassa se voitti rehdillä esityksellä johtavan rinnalta. Ravilla Juha Utalan ajokki taistelee takamatkasta huolimatta tiukasti ykkösrahoista. Ykköshaastajamme 8 MOON’S JACKPOT ei saanut Vermossa kiritilaa 2. sisältä ja voimia jäi varmasti käyttämättä. Nyyti-Maria Timosen valmennettava on kyvykäs menijä joka varmasti parantaa edelleen starttien myötä. 15 TANPOPO teki puolestaan Jämsässä vahvan esityksen laukan jälkeen ja osoitti kunnon olevan edelleen kohdallaan. Loviisassa Juhani Tapanin suojatti voitti varmaan tapaan johtavan rinnalta. Lahjakas menijä nousee sopivan tuntuisessa tehtävässä haastavasta lähtöpaikasta huolimatta korkealle. B-ryhmän käynnistävä 10 ROYAL MONEYMAKER eteni Jämsässä 2. sisälle. Pertti Puikkosen suojatti sai sitten hyvän juoksun, nousi maalisuoralla ulos ja kiri kelpo tyyliin. Ruuna pystynee nousemaan ainakin toton tuntumaan.

Lähtö 3.
A) 2,4,7 B) 3,6,5,1
FORSBERG – FROSTY VICE – SUNDSVIK CHAMSIN – SCARLET DARBAN

Kolmantena lähtönä ravattavassa 1.12,0 ja hitaammille rajatussa lähdössä nähdään varsin erikokoisilla voittosummilla kilpailevia hevosia. Rankingin kärkeen kipuava peruslahjakas 2 FORSBERG kilpailee tällä hetkellä selkeässä nousuvireessä. Viimeksi se piti täällä Loviisassa keulasta voittoon. Teemu Keskitalon ajokki avaa hyvin ja taistelee tälläkin kerralla kärkisijoista. 4 FROSTY VICE on tottunut juoksemaan kovissa lähdöissä. Keskiviikkona Vermossa Jukka-Pekka Hukkasen suojatti matkasi 4. sisällä kovavauhtisessa mailin pyrähdyksessä, missä William Pine kiskoi avauspuolikkaan 07,5-kyytiä ja kierroskin kellotettiin 09,0-lukemiin. Tommi Kylliäisen ajokki haki maalisuoralla porukan hännillä hyvännäköisenä kiritilaa ja tuli sitten kelpo tyylillä sisään. Tässä sopivassa tehtävässä ruuna pystyy taistelemaan voitosta. 7 SUNDSVIK CHAMSIN laukkasi viimeksi 1. kaarteessa. Tuota edeltäneissä starteissa se teki hyvät esitykset. Antti Teivaisen ajokki avaa kovaa ja se taistelee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta ravilla voitosta. B-ryhmän käynnistävä 3 SCARLET DARBAN oli Vermossa yksinkertaisesti vaisu 2. sisältä. Lappeessa se lopetti kuitenkin kohtalaisesti 3. ulkoa. Kaiken ollessa kunnossa Ville Tonttilan ajokki pystyy ainakin toton tuntumaan.

Lähtö 4. | Toto4-1
A) 3 B) 9,6,4,7,12,2,5,8,10 C) 11,1
SILK BULLET – ARGENTEUIL – PHOENIX RIVER – MAS CALYPSO

Toto4-vihjesysteemien tukipilarina toimii avauskohteen selkeänä suosikkinamme matkaan starttaava numero 3 SILK BULLET. Nyyti-Maria Timosen valmennettava hakee huippuvireessä kolmatta peräkkäistä ykkössijaa ja mikäli haastajat haluavat voittoputken katkaista, joutuvat ne todellakin venymään parhaimpaansa. Viimeksi Silk Bullet hallitsi tapahtumia täällä Loviisassa keulasta varmaan tapaan. Jarmo Saarelan ajokki avaa kovaa ja ori on selkeä suosikki juoksemaan tälläkin kerralla keulasta. Silk Bullet jättänee haastajat taistelemaan kakkosrahojen kohtalosta.

Lähtö 5. | Toto4-2
A) 1,9 B) 10,4,5,8,2,7,6,3
DARK DEFENDER – GIANPAOLO POOF – IDEAL DU POINT – AN-ALFA CENTAURI

Toisessa Toto4-kohteessa on tarjolla harvinaisempi 4120 metrin koitos, jossa jyvät varmasti erottuvat matkan aikana akanoista. Tarjoamme kahdelle valjakolle paikan parhaassa A-ryhmässä. Suosikkinamme starttaava 1 DARK DEFENDER pilasi viimeksi laukkoihin mutta oli toissakerralla Lappeessa vahvalla esityksellä rehti kakkonen. Marja Haakanan valmennettava on pystyvä mutta epävarma menijä, jota juostava matka suosinee. 9 GIANPAOLO POOF kierteli Joensuussa tasapaksusta sijoituksesta huolimatta ihan asiallisesti kaukaa 8. ulkoa. Esa Holopaisen rattailleen saava ruuna saa nyt paremmat asemat ja juoksun onnistuessa se pystynee taistelemaan kärkisijoista. Myös viime startin ajanut Teemu Keskitalo kommentoi ruunaa positiiviseen sävyyn. Vastaavasti pitkältä tauolta palaava 8 FINEST CHOCOLATE pudotetaan vastoin alkuperäistä suunnitelmaa kokonaan ulos peleistä. Valmentaja Terhi Vanhala kommentoi 7 Oikein -lehdessä ruunan olevan viime syksyn vakavan loukkaantumisen jälkeen vielä kaukana parhaastaan, eikä Finest Chocolate ole valmentajansa mielestä ”lainkaan pelihevosia”. Sen sijaan suuressa systeemissä huomioidaan vielä tauluaan vaarallisempi 10 IDEAL DU POINT sekä muutaman startin kroppaansa saanut 4 AN-ALFA CENTAURI.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
PYÖRIÄN VILISTYS – TOSKAN VIRKKU – VILLI-SIHKO – ARLAN ILO

Kolmannessa kohteessa rankingin kärkeen kipuava 8 PYÖRIÄN VILISTYS palaa radoille pitkältä tauolta. Harri Vaittisen valmennettava teki hyvän viime kauden ja tilipussi karttui mukavalla tavalla. Ruunan kyvyt riittävät jatkossakin ja Teemu Keskitalon ajokki on sopivassa porukassa heti kuumimpia pelihevosia. Ykköshaastajamme 7 TOSKAN VIRKKU on tehnyt kolme peräkkäistä ehjää juoksua. Viimeksi nähtiin hyvä kiri parijonosta. Markku Tonterin ajokki on takamatkasta huolimatta yksi mahdollisista. 5 VILLI-SIHKO ei saanut Lappeessa kiritilaa 4. sisältä. Teuvo Karpaleen valmennettava on peruskyvykäs hevonen, eikä kunnossakaan ole moittimista. Mikäli Henry M Bollströmin ajokki malttaa vain ravata, kärkisijat eivät yllätä. Suureen systeemiin nostetaan vielä muutama lisävaljakko. Ravivarma 3 ARLAN ILO esitti Jokimaalla hyvän lopetuksen 2. sisältä. Tiedossa on hyvä juoksu kärkiporukassa. 9 KARKURIN VALSSI aloittelee pitkän tauon jälkeen. Päivän virettä kannattaa tarkistaa lämmityksestä. 1 RUNONEITO teki Jämsässä oikein hyvän suorituksen, edelle jäivät vain Julmin ja Herra Hopo. Startit vievät eteenpäin. Hyvältä paikalta Miia Liipolan valmennettava on mielenkiintoinen seurattava.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka
A) 3,5,11 B) 4,8,12,2,9,10,1,6,13,7,14
VINTAGE GENTLEMAN – LANGENBRUNNER – FLYING DUCK – SOLANO SINCERO

Toto4-kierroksen päättävässä USA I Cupin finaalissa ykkösrahoista nähtäneen hieno matsi. Rankingin kärkeen kipuava 3 VINTAGE GENTLEMAN laukkasi viimeksi Vermossa loppukaarteessa. Teemu Keskisalo pohdiskeli tallikommentissa, ettei 3100 metrin matka ehkä sittenkään sopinut hevoselle. Tuota ennen ruuna kiri Loviisassa 3. ulkoa lopulta oikein varmaan voittoon. Vermon epäonnistumisesta huolimatta kunnon pitäisi olla kohdallaan ja ravin maistuessa Vintage Gentleman pystyy varmasti menestymään. Ykköshaastajaksi kipuava 5 LANGENBRUNNER voitti Loviisassa rehdin esityksen päätteeksi. Viimeksi Lappeessa se kiri hyvin 3. sisältä. Simo Posti-Ahokkaan valmennettava ansaitsee nykyvireessä paikkansa kuumimpien suosikkien joukossa. Loviisassa keulasta varmaan tapaan voittaneen numeron 11 FLYING DUCK juoksu meni Lappeessa pieleen ja tuon startin voi unohtaa. Vaikka takamatkalta on tiedossa haastava reissu, pystyy tamma myös tekemään juoksuaan. Suureen systeemiin lisätään voittokantaan paluuta pitkän kuivan kauden jälkeen tavoitteleva 4 SOLANO SINCERO, Vermossa totopommin jysäyttänyt 8 EXCLUSIVE KOKS ja hiljalleen kuntoaan löytävä 12 HOT BEER.

Lähtö 8.
A) 5,6,3 B) 1,2,7,4,8
PLISETSKA BIRDLAND – LEEMARK’S FELIX – PADDOCK’S STAR – LEEMARK’S FELICIA

Suosikki 5 PLISETSKA BIRDLAND voitti viimeksi varmaan tapaan keulasta. Tamma avaa hyvin ja pyrkii varmasti tässäkin johtopaikalle. Kipuaa rankingin kärkeen. 6 LEEMARK’S FELIX paikkasi Lappeessa hyvin alkulaukkansa. Ravilla Arto Laaksosen ajokki kamppailee kärkisijoista. 3 PADDOCK’S STAR lopetti Vermossa hyvin 2. ulkoa. Tuota edeltäneet Loviisan startit todistivat myös kelpo virettä. Juoksun onnistuessa se pystyy osallistumaan kärkitaistoon. 1 LEEMARK’S FELICIA esitti Vermossa hyvän lopetuksen 4. sisältä. Tamma tekee tasaisen varmaa työtä startista toiseen. Hyvältä paikalta mukaan tototaistoon.

Lähtö 9 | Troikka
A) 7,9,5 B) 1,10,12,4,2,6,11,3,8
MICKEY THE ARTIST – WHITE CROSS BICHO – INNOCENT TOOMA – THREE DEE NODO

Illan toisessa troikkalähdössä rankingin kärkeen kipuava 7 MICKEY THE ARTIST oli viimeksi Joensuussa keulasta hyvä kakkonen. Markku Elfvingin suojatti on noussut hyvään kuntoon ja se on tehnyt startista toiseen vahvoja esityksiä. Ruuna punnertaa haastavasta lähtöpaikasta huolimatta mukaan kärkikamppailuun. Lähes yhtä todennäköiseksi menestyjäksi arvioimamme kyvykäs 9 WHITE CROSS BICHO palaa pitkältä tauolta. Annikka Rahikan valmennettava on heti huomion arvoinen ja sen kohdalla lämmitys kannattaa luonnollisesti huomioida. 5 INNOCENT TOOMA laukkasi Lappeessa 2. ulkoa etusuoralla. Vaikka alla onkin hieman taukoa, uskomme Ville Tonttilan rattailleen saavan tamman saavan hyvän juoksun kärkiporukassa ja taistelevan sen myötä totosijoista. Hyvän juoksun saava 1 THREE DEE NODO saa kunnian kivuta B-ryhmän kärkeen.

Lähtö 10.
A) 6,10,1 B) 12,3,4,9,7,2,5 C) 8,11
EASY RIDE – DOUBLEDIP – GENE TOUCH – CICCIOLINA SISU

Ravien päätöslähdön suosikki 6 EASY RIDE kiri Lappeessa varmaan voittoon 2. ulkoa. Tuo vuoden ensimmäinen ykkössija saattaa hyvinkin saada jatkoa tässä tehtävässä. 10 DOUBLEDIP puristi Kouvolassa totoon 4. sisältä. Juha Utalan suojatti nousee sopivassa porukassa takarivistäkin mukaan kärkikamppailuun. 1 GENE TOUCH oli viimeksi asiallinen toiselta radalta ilman vetoapua. Esa Holopaisen ajokki on tauluaan parempi ja loistopaikalta onnistuessaan mahdollinen. B-ryhmän käynnistävä 12 CICCIOLINA SISU oli Vermossa tasainen 4. sisältä. Näistä asemista menestys on juoksunkulusta kiinni.

PÄIVÄN DUO

8 Pyöriän Vilistys, 7 Toskan Virkku, 5 Villi-Sihko
3 Vintage Gentleman, 5 Langenbrunner, 11 Flying Duck

Yhteensä 9 yhdistelmää

TROIKKA LÄHTÖ 7

3,5,11
3,5,11
3,4,5,8,11,12

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

5,7,9
5,7,9
1,5,7,9,10

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

SIJAPELIKOHTEET

Lähtö 2 – 8 Moon’s Jackpot

Lähdössä 2 pelaamme numeroa 2 MOON’S JACKPOT. Viimeksi Vermossa ori juoksi 2. sisällä, eikä saanut lopussa vapaata kiritilaa. Antti Teivaisen ajokki kilpailee kunnossa, saa hyvän juoksun ja kamppailee kärkisijoista.

Lähtö 3 – 3 Scarlet Darban

Lähdössä 3 pelikohteemamme starttaa 3 SCARLET DARBAN. Viimeksi Lappeessa tamma hyökkäsi 3. ulkoa maalisuoralla ja lopetti kohtalaisesti. Ville Tonttilan ajokki on tehnyt hyviä esityksiä ja taistelee vireen kestäessä totosijoista.

Lähtö 8 – 1 Leemark’s Felicia

Lähdön 8 pelikohteemme 1 LEEMARK’S FELICIA nousi Vermossa 4. sisältä ulos loppukaarteessa ja lopetti asiallisesti. Ville Tonttilan ajokki on saanut hyvän lähtöpaikan ja osallistuu näistä asemista nykyvireessään tototaistoon.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Teemu Keskitalo

L2/2 JEZABELA: Tamma oli kohtalainen ajamassani uran avauskilpailussa. Ihan ok aloitus. Starttien myötä se mennee vähän eteenpäin. Koitetaan saada rahasija.

L3/1 JUNIOR MAGISTRATE: Hevosen pitäisi olla parempi kuin mitä taulu näyttää. Sille on annettu nyt reippaampaa liikettä ja treenisysteemejä on hieman muutettu. Rahasijalle voisi olla pikku sauma.

L3/2 FORSBERG: Viimeksi irtosi voitto. Porukka ei ollut hirmu kova, mutta tamma näyttäisi hiljalleen palavan tasolleen. Suunta on oikea. Vaikka lähtö on pieni, on siinä muutama aivan hyvä vastassa. Kärkipäähän on kuitenkin odotukset.

L4/12 RIM BAY FRENCHY: Uskomattoman huonoa tuuria on tällä ollut lähtöpaikkojen kanssa. Viimeksi ajamassani startissa hevonen ei oikein ottanut vauhtia, eikä ravi ollut aivan priimaa. Hiukan nihkeä kuva jäi sillä kerralla. Koitetaan saada jonkinlainen reissu. Tamma voisi yltää jonnekin 3-4:n joukkoon.

L5/8 FINEST CHOCOLATE: Ruuna loukkasi jalkansa varsin pahoin viime syyskuussa Vermossa. Tauosta tuli pitkä ja nyt yritetään taas. Olen jonkun hiitinkin ajanut. Ei mitään kovia vauhteja. Aika maltillisin odotuksin aloitetaan. Matka suosii jaksavaa menijää. Suht nätisti on tarkoitus ajaa, mutta toki myös voitosta taistellaan. Kyllähän tämä lähtökohtaisesti kuuluu lapuille.

L5/9 GIAMPAOLO POOF: Joensuussa vauhti vähän hiljeni välillä ja kun ruunalla oli kokolaput, se jäi hieman painamaan. Jouduin siinä pitämään turhankin voimakkaasti kiinni. Lopussa pudottiin terävimmän kärjen kyydistä. Kyllä hevosen tässä lähdössä pitäisi olla mukana kärkikamppailussa.

L6/8 PYÖRIÄN VILISTYS: Ruuna palaa pitkältä tauolta. Olen ollut juttusilla valmentajan kanssa. Kertaalleen ovat käyneet Riihimäen harjoitusraveissa. Keli oli tuolloin kehno ja hiljaa ajettiin. Aivan starttivireessä hevonen palaa. Valmentaja uskoo sen pystyvän heti 1.30:n paikkeille. Aika nätisti luultavasti ajetaan. Tämä on kyllä olemassaan hyvä hevonen. Se jaksaa mennä ja pystyy olemaan korkealla.

L7/3 VINTAGE GENTLEMAN: Ehkei kolme kilometriä vain ole tämän matka, vaikka niin olen jaksavasta menijästä luullut. Hevonen meni viimeksi loppumatkasta toisohjaiseksi ja laukka tuli. Muutetaan vähän varusteita tähän. Ruunan pitäisi jatkaa vastaavassa vireessä kuin edellisstarteissa. Kärkisijoja tavoitellaan.

L7/12 HOT BEER: Ruuna alkaa pikkuhiljaa olla tasollaan. Loviisassa se oli jo lämmityksessä parempi. Lappeessa viimeksi oli aika raskas rata, mikä ei ole tälle optimi. Hevonen lähti voltista hyvin ja kamppaili asiallisesti perille saakka. Vire rupeaa olemaan kohdillaan. Ruuna jaksaa tehdä omaakin juoksua, kun kaikki on kunnossa.

L8/8 GLIDE ON FIRE: Jotain on vähän uupunut otteista. Hevonen ei ole niin kehno kuin tulosrivi näyttää. Viimeksi tuli laukka häiriöstä. Rahasija ja ehjä suoritus on ykköstavoitteet.

L10/2 GO DOWN: En tiedä tarkemmin kertoa päivän vireestä. Välillä hevosella tulee laukkoja ja se menee peitsin puolelle. Vaikka ruuna on vahva, on se yllättävän nopeakin. Ehkä tauolta rahasija on sopiva tähtäin.

Jussi Suominen

L3/7 SUNDSVIK CHAMSIN: Ori laukkasi viimeksi ekaan mutkaan, kun Antti koitti pakitella. Ravi katosi peruutusyritykseen. Lähtö ei ole paperilla hirmu kovan näköinen. Hyvät mahdollisuudet on meilläkin. Etukengät todennäköisesti riisutaan.

L4/7 SCOTLAND YARD: Pari kertaa startattiin keväällä. Hevosesta löytyi sanomista kurkunpäästä ja se oli räkäinen. Nyt terveystilanteen pitäisi olla taas oikealla tolalla. Tämä on ihan hyvä menijä sarjoihinsa. Kärjen tuntumaan on odotukset.

L8/6 LEEMARK´S FELIX: Ruuna laukkasi Lappeessa kiihdytykseen heti maalipaalun jälkeen. Se jäi tosi paljon ja teki oikein vahvan esityksen raville selvittyään. Hevonen pärjää pian ravatessaan. Hyvässä kunnossa se kilpailee.

Nyyti-Maria Timonen

L2/8 MOON´S JACKPOT: Ori teki aivan hyvän suorituksen viimeksi. Keulahevonen pysähtyi eteen ja tämä jäi täysin ajamattomaksi. Ennätys koheni kuitenkin 1.18-lukemiin. Kiva nähdä millaisin harppauksin ori vielä kehittyy.

L4/3 SILK BULLET: Hevonen on voittanut molemmat starttinsa tauon jälkeen. Se on aika persoonallinen tapaus. Toivottavasti oriin hyvät päivät jatkuvat ja yhteistyö ohjastajan kanssa sujuu entiseen malliin. Paikka on hyvä. Tämä lähtee asiallisesti liikkeelle. Kuski tekee taktiset valinnat.

Juhani Tapani

L2/13 IN GOOD HANDYMAN: Valmentajalla oli odotuksia tauoltapaluustarttiin. Hevonen ei kuitenkaan ollut kovin kummoinen.

L2/15 TANPOPO: Ruuna aloitti tauolta vahvalla voitolla Loviisassa. Jämsässä tuli laukka ensimmäiseen kaarteeseen. Hevonen teki vahvan juoksun raville selvittyään. Mielestäni hyppyyn paloi voitto. Lähtöasetelmat on hankalat. mutta uskon sen silti nousevan aika korkealle tuoltakin.

L5/2 TIGER MINT: Hevonen ei ole ollut hyvä viime startteihinsa.

L7/1 SPARK GIRL: Ennen viime kilpailua oli ehkä turhan lyhyt palautumisaika edellisstartista. Lähtöpaikka on mainio ja tuosta saa reissun kärkipäässä. Tämä lähtee lujaa ja tammalla voi ajaa keulastakin. Katsotaan taktiikka tilanteen mukaan.