Vihjeet ?>

Vihjeet

Alta näet Loviisan Sanomien ennakkojutun maanantain raveista.

ravit-24-7-2017

Loviisa 24.7.20017

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
T4-1: 4 Bonehill’s Glide, 10 Ripasso Classico, 3 Vex Ant Expert + 8 Gabriella Sunsign, 6 Inglorious Jam (2,11)
T4-2: 5 Virmaliini, 2 Runoneito, 9 Turbo-Luuli + 7 Maikkis, 4 Jarra (3,1)
T4-3: 7 Real Red (2,3)
T4-4: 5 Finest Chocolate, 8 Zatopek Hoss, 1 Hot Beer + 6 Tiger Shark, 7 Ida Glitter, 4 Doubledip (3,10)

Pieni systeemi 27 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 150 riviä, hinta 30 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.
A) 7,8,5 B) 11,9,10,3,6,1 C) 4,2
CANON SISU – SPARKLING MILE – IN GOOD HANDYMAN – BLADY JANUS

Ravien avauslähdössä kolme valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Suosikkinamme matkaan starttaava 7 CANON SISU kiri viimeksi Riksussa hyvin 3. ulkoa. Viimeiset 800 metriä taittuivat 16,5-kyytiä. Uransa avausvoiton Raimo Ojanpalon valmennettava otti täällä Loviisassa keulajuoksun päätteeksi. Takamatkasta huolimatta kierrettävää ei ole liikaa ja Tapio Perttusen ajokki ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Ykköshaastajaksi kipuava numero 8 SPARKLING MILE eteni viimeksi 2. kaarteessa keulaan ja oli hyvä kakkonen. Sopivassa porukassa Juhani Tapanin ajokki on lähdön kuumimpia pelihevosia. 5 IN GOOD HANDYMAN pudotti puolestaan viimeksi 2. ulkoa loppusuoralla 2. sisälle ja seurasi sitten tasaisesti. Jouko Virtalan ajokki kehittyy starttien myötä ja paalun tuoman edun myötä se ansaitsee paikkana A-ryhmässä. Haastajaporukan kärkeen kipuava 11 BLADY JANUS teki viimeksi tasaisen suorituksen sisäratajuoksun päätteeksi. Tero Lepistön suojatti parantaa pikkuhiljaa ja pystynee nousemaan tässä kärjen tuntumaan.

Lähtö 2.
A) 2,8,1 B) 6,7,10,3,4,5,9
VIREETULI – ADVEN TURE – BOHOTTI – ANTIN AAMU

Toisessa kohteessa 2 VIREETULI kipuaa rankingin kärkeen. Se kiersi viimeksi Riksussa 3. ulkoa viimeisen takasuoran auetessa keulaan ja punnersi asiallisesti, vaikka joutuikin lopulta taipumaan toton ulkopuolelle. Pertti Puikkosen valmennettava menee varmasti tuore startti kropassa eteenpäin ja kamppailee kärkisijoista. Ykköshaastaja 8 ADVEN TURE lopetti viimeksi hyvin loppukaarteen laukkansa jälkeen. Kati Hirvosen valmennettava jatkaa kunnossa. Laukka on ollut herkässä mutta mikäli ravi vain maistuu, Marko Heikarin ajokki nähdään kärkitaistossa. 1 BOHOTTI saa myös paikan parhaasta A-ryhmästä. Se teki hyvän esityksen Nuoret-lähdössä. Petri Fredinin ajokki saa luonnollisesti paalun myötä etua ja on näistä lähtöasemista kärkihevosia. B-ryhmän käynnistävä 6 ANTIN AAMU on aloittelemassa uraansa ja esitystä seurataan mielenkiinnolla. Lämmitys kertoo varmasti paljon Tapio Perttusen valmennettavan päivän iskukyvystä.

Lähtö 3.
A) 8 B) 3,2,6,7,5,4,1
BURNHILL’S LUCK – TIRELESS JACOB – TICKET ZET – DON GERONIMO

Kolmannen kohteen selkeänä suosikkina matkaan starttaa numero 8 BURNHILL’S LUCK. Se laukkasi viimeksi Seinäjoella kahdesti viimeisellä takasuoralla mutta osoitti laukkojen jälkeen kunnon olleen kohdallaan. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava on kyvykäs menijä mutta ravin kanssa on ollut haasteita. Nyt ruuna starttaa todella sopivan tuntuisessa lähdössä ja on ravin maistuessa omaa luokkaansa. Edes laukka ei ole este voitolle. B-ryhmän käynnistävä 3 TIRELESS JACOB teki viimeksi hyvän esityksen 2. kaarteen laukan jälkeen. Anu Hietalan valmennettava kilpailee kelpo kunnossa ja kamppailee sopivassa porukassa kärkisijoista. 2 TICKET ZET pilasi viimeksi Turussa lähtölaukkaan. Vire on tällä hetkellä hieman arvoitus ja lämmitys kannattaa seurata. 6 DON GERONIMO ei saanut viimeksi kiritilaa 3. sisältä. Parantaa starttien myötä ja pystynee punnertamaan kärjen tuntumaan.

Lähtö 4. | Toto4-1
A) 4,10,3 B) 8,6,2,11,1,7,9,5
BONEHILL’S GLIDE – RIPASSO CLASSICO – VEX ANT EXPERT – GABRIELLA SUNSIGN

Toto4-kierroksen avauskohteessa kolme valjakkoa kipuaa A-ryhmään ja sen myötä mukaan myös kapeammalle vihjekuitille. Suosikkinamme starttaava lahjakas 4 BONEHILL’S GLIDE puristi viimeksi suoraan tauolta 2. sisältä voittoon. Petteri Kivelän suojatti menee varmasti startti kropassa vielä eteenpäin ja se ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Ykköshaastajamme numero 10 RIPASSO CLASSICO teki todella vahvan viime kauden. Viimeksi Riksussa se teki hyvän kirin 4. ulkoa. Kunto tuntuu siis löytyneen ja ori varmasti parantaa yhä starttien myötä. Ari Moilasen ajokki nousee haastavasta lähtöpaikasta huolimatta mukaan matsiin. 3 VEX ANT EXPERT kiri puolestaan Riksussa tasaisesti 5. ulkoa. Hyvältä paikalta Antti Ristolan ajokki on pelihevosia. B-ryhmän käynnistävä 8 GABRIELLA SUNSIGN kiri viimeksi Teivossa asiallisesti 5. ulkoa. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta Mikko Valtosen ajokki on sopivassa porukassa mahdollinen menestyjä.

Lähtö 5. | Toto4-2
A) 5,2,9 B) 7,4,3,1,11,10,6,8
VIRMALIINI – RUNONEITO – TURBO-LYYLI – MAIKKIS

Toisessa Toto4-kohteessa rankingin kärkeen kipuava numero 5 VIRMALIINI on kyvykkään oloinen tamma. Viimeksi se piti täällä Loviisassa keulasta ykköseksi. Parissa viime startissa nähdyllä tasolla suorittaessaan Tapio Perttusen ajokki taistelee tiukasti lähdön voitosta. Ykköshaastajaksi nostamme numeron 2 RUNONEITO. Mia Liipolan valmennettava suorittaa tasaisen varmalla tasolla ja usein ravikin maistuu. Riksussa se teki hyvän kirin 3. ulkoa. Sopivassa porukassa Henna Halmeen ajokki on ilman muuta pelihevosia. 9 TURBO-LYYLI jäi puolestaan Teivossa päätöspuolikkaan alussa toiselle radalle ilman vetoapua mistä se puristi hyvin perille saakka. Jarmo Saarelan ajokki on tässä lähdössä perusvaljakoita. Viime vuonna kelpo suorituksia tehnyt 7 MAIKKIS laukkasi Jämsässä lähtöön. Kimmo Sundströmin valmennettava parantanee startti kropassaan. Uransa avausvoittoja hakeva 4 JARRA on tauluaan potentiaalisempi. Kaj Widellin rattailleen saava tamma on isomman vihjesysteemin viimeinen revitysrasti.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1
A) 7 B) 2,3,9,4,6,1,5,10,8
REAL RED – SILENT VICTORY – EMBRACER – LE BLIXTEN

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon tukipilari on kuudennen lähdön selkeä suosikki numero 7 REAL RED. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava hakee tässä jo neljättä peräkkäistä voittoa. Kaksi viimeisintä voittoa tamma on ottanut keulapaikalta varmaan tyyliin. Mikkelin vauhtiradalta irtosi vielä vakuuttavalla tavalla tuore kova ennätys. Sopivassa porukassa Mika Forssin ajokki on varmasti todella vaikeasti voitettavissa. 2 SILENT VICTORY hyökkäsi Riksun välistartissa 1. takasuoralla parijonosta ja eteni keulaan 2. kaarteessa. Tämän jälkeen tamma veti tasaista vauhtia ja tuli hyvin perille, vaikka Black Ice Boost lopussa selästä ohi kirikin. Hyvältä paikalta Timo Korvenheimon valmennettava taistelee totosijoista. 3 EMBRACER seuraili Lappeen välistartissa 2. sisältä lähdön voittaneen Smoky Rayn vanavedessä kakkosrahoille pudoten maalisuoralla selkeästi keulahevosen kyydistä. Kelpo vireessä jatkava 9 LE BLIXTEN pystynee myös juoksun onnistuessa taistelemaan suosikin takaa löytyvistä totosijoista.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2
PELIVIHJEET A) 5,8,1 B) 6,7,4,3,10,2,9
FINEST CHOCOLATE – ZATOPEK HOSS – HOT BEER – TIGER SHARK

Toto4-kierroksen kovatasoisessa päätöskohteessa 5 FINEST CHOCOLATE saa kunnian kivuta rankingin kärkeen. Viime startissa teki hyvän kirin 3. ulkoa, vaikka toki suosikkina pettymyksen pelikansalle tuottikin. Vaikka alla reilu kuukauden tauko nyt onkin, uskomme Arto Laaksosen rattailleen saavan ruunan pystyvän täysipainoiseen soritukseen. Teemu Keskitalon kommenteissaan antaman informaation myötä varmaksi ruunaa ei kuitenkaan kannattane jättää. Ykköshaastajaksi nostamme numeron 8 ZATOPEK HOSS. Se piti Turussa suoraan pitkältä tauolta keulasta kakkoseksi. Lahjakas ruuna parantaa varmasti startti alla ja Ari Moilasen ajokki kannattaa huomioida aikaisin peleissä. Varmassa vireessä jatkava 1 HOT BEER saa myös paikan A-ryhmästä. Se teki viimeksi hyvän kirin 5. ulkoa ja kulki viimeiset 700 metriä 11,3-kyytiä. Loistopaikalta Teemu Keskitalon ajokki haastaa takamatkan kovan kaksikon. B-ryhmän käynnistävä 6 TIGER SHARK taipui viimeksi Mikkelissä johtavan rinnalta.

Lähtö 8.
A) 8,7,4 B) 5,3,1,2,6
GRACE SOFIA – RIVE BEST YET – VINCERE – ROYAL FLASH

Kahdeksannessa lähdössä suosikkina starttaava 8 GRACE SOFIA teki viimeksi hyvän kirin 4. ulkoa. Vaikka voitot ovatkin kiertäneet, on Terhi Vanhalan suojatti tehnyt startista toiseen kelpo työtä. Sopivassa porukassa tammalla on kelpo sauma palata voittokantaan. 7 RIVE BEST YET kiri viimeksi Mikkelissä kohtalaisesti 3. ulkoa. Juoksun onnistuessa Ville Tonttilan ajokki nousee mukaan kärkikamppailuun. 4 VINCERE laukkasi puolestaan viimeksi keulasta kärkisijan loppusuoralla. Juha Nykoppin valmennettava on tauluaan parempi ja tässä mahdollinen menestyjä. Kaj Widell istuu ruunan rattaille. 5 ROYAL FLASH lopetti viimeksi hyvin 2. sisältä. Nyt viivalla on muutama hyvä vastustaja mutta onnistuessaan Elina Koson valmennettava noussee toton tuntumaan.

Lähtö 9.
PELIVIHJEET A) 8,5 B) 11,7,10,4,3,1,12,9,6
VINTAGE GENTLEMAN – MAS ACTIVE – NELILYN FANTASY

Ravien päättävässä troikkalähdössä tarjoamme kahdelle valjakolle paikan A-ryhmässä ja sen myötä myös troikkavirityksen ylärivillä. Niukkana suosikkina rankingin kärkeen kipuava 8 VINTAGE GENTLEMAN otti viimeksi hallitun keulavoiton. Teemu Keskitalo kommentoi ajokkiaan erittäin optimistisesti ja kuski lähtee matkaan varmastikin aktiivisella taktiikalla. Nykyvireessä Vintage Gentleman taistelee sopivassa porukassa tarvittaessa johtavan rinnaltakin lähdön voitosta. Toukokuussa kahdesti startannut ja sen jälkeen taas taukoa pitänyt 5 MAS ACTIVE on kova haastaja ja käytännössä A-rankingin hevosilla on aika lailla tasavahvat mahdollisuudet voittoon. Juha Utalan ajokki avaa kovaa ja aika näyttää, tavoitellaanko tammalla Porin tavoin selkäreissua. Haastajaporukan kärkinimeksi nouseva 11 NELILYN FANTASY paikkasi viimeksi ihan asiallisesti alkulaukkansa. Timo Vainion valmennettava on tauluaan parempi ja se voi nousta haastavalta paikaltakin mukaan totomatsiin.

PÄIVÄN DUO

7 Real Red
5 Finest Chocolate, 8 Zatopek Hoss, 1 Hot Beer, 6 Tiger Shark, 7 Ida Glitter, 4 Doubledip

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 9

5 Mas Active, 8 Vintage Gentleman
5 Mas Active, 7 Sacagawea, 8 Vintage Gentleman, 10 Prins Göran, 11 Nelilyn Fantasy
5 Mas Active, 7 Sacagawea, 8 Vintage Gentleman, 10 Prins Göran, 11 Nelilyn Fantasy

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

SIJAPELIKOHTEET

Lähtö 1. – 5 In Good Handyman

Lähdössä 1 pelaamme numeroa 5 IN GOOD HANDYMAN. Uransa avauksessa ruuna pudotti 2. ulkoa loppusuoralla 2. sisälle ja seurasi asiallisesti perille. Ari Moilasen ajokki kehittyy starttien myötä ja kamppailee kärkisijoista.

Lähtö 7. – 1 Hot Beer

Lähdössä 7 pelikohteenamme starttaa numero 1 HOT BEER. Viimeksi ruuna kiri 5. ulkoa viimeiset 700 metriä 11,3-vauhtia ja nousi kolmanneksi. Teemu Keskitalon ajokki kilpailee hyvässä kunnossa ja heittää hyvältä lähtöpaikalta koville takamatkalaisille haastetta.

Läghtö 8. – 4 Vincere

Lähdössä 8 pelikohteeksi nousee 4 VINCERE. Viimeksi ruuna eteni keulaan ensimmäisessä kaarteessa ja rauhoitti vauhtia 10-avauksen jälkeen. 6-vuotias laukkasi loppusuoran alussa ja menetti todennäköisen järkisijan. Kaj Widellin ajokki on rikkonaista tauluaan parempi ja pystyy onnistuessaan menestymään.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Teemu Keskitalo

L3/7 JUNIOR MAGISTRATE: Ostin hevosen muutama kuukausi takaperin. Oikein nopea menijä, mitä olen Ruotsin puolen startteja tutkaillut. Aivan hyvän oloinen se on kotona. Ajoin viimeistelyvedot perjantaina ja kaikki oli ok. Hiukan testistartti tämä toki on. Missä mennään. Vähän arvoitus, kun ei ole kovaa hiittiä ajettu. Voi se tässä pienessä lähdössä menestyäkin heti.

L6/8 ALICE IN FLAMES: Kausalassa juoksu meni täysin pieleen. Viimeksi oli ollut vähän hässäkkää ja hevonen oli laukannut siihen. Tällä on välillä ravin kanssa pientä ongelmaa. Rahasija lienee sopiva tavoite. Kunhan tamma pääsee starttirytmiin.

L7/1 HOT BEER: Ruuna kilpailee huippukunnossa. Voltissa sillä on pieni laukkariski. Paikka on paras mahdollinen. Koitetaan vetää tasaisen reipasta. Hevonen kiri viimeksi vikat 700 metriä 11-vauhtia.

L7/5 FINEST CHOCOLATE: Olen keskustellut valmentajan kanssa hevosen tilanteesta. Sille tuli vähän mystisiä ongelmia ja ruuna jäi tauolle. Vikaa ei oikein löydetty. Pieniä virityksiä on tehty ja hevonen on menossa parempaan päin. Se kävi Anttilan harjoitusraveissa vetämässä montelähdön. Tuo oli mennyt ihan mukavasti. Aika maltillisin odotuksin taustavoimat ovat. Toki luokkaa on hurjasti ja sen puolesta voittokaan ei saa yllättää. Lämmitys kannattaa seurata mahdollisuuksien mukaan. Tuosta voi saada lisäinformaatiota päivän vireestä.

L9/1 TIGER STAR: Lappeessa juoksupaikka oli 4. sisällä. Hevonen oli kahdeksas maalissa ja tuo oli kyllä sinä iltana maksimisijoitus. Vähän nihkeä ruuna oli. Jos startti olisi vienyt vähän eteenpäin. Paikka on mainio ja ehkä ruuna kannattaa huomioida troikan alarivillä.

L9/8 VINTAGE GENTLEMAN: Ruuna oli tosi hyvä viimeksi. Se voitti varmasti ja on ollut hyvän tuntuinen koko ajan. Paikka on ulkona, mutta tämä jaksaa kyllä mennä. Eiköhän tuossa ajeta eteenpäin. Odotan hevosta ihan voittokamppailuun.

L9/11 NELILYN FANTASY: Tamma laukkasi viimeksi, kun jouduin ottamaan sitä vähän kiinni. Se teki laukan jälkeen hyvän juoksun jääden lopussa vielä pussiinkin. Esitys oli sijoitusta paljon parempi. Lähtöpaikka on hankala. Miten juoksu tuolta onnistuu. Jos reissu menee sopivasti, näkisin sillä pienen yllätyssauman.

Tapio Mäki-Tulokas

L3/8 BURNHILL´S LUCK: Tamma tuli uudestaan kipeäksi Seinäjoen startin jälkeen. Aivan hyvin se treenaa. Lähtö ei ole paperilla valtavan kova. Näkisin hevosella hyvät mahdollisuudet pärjätä. Se menee tarvittaessa johtavan rinnaltakin.

L6/7 REAL RED: Hevonen voitti Mikkelissä helposti ja varaakin jäi. Se tuli korvat kiinni maaliin. Uskoisin tamman selvittävän pakilta voltin kakkosen. Hyvillä mielin matkaan tämänkin kanssa.

L7/8 ZATOPEK HOSS: Turun esitys oli ihan ok. Tuo oli eka kilpailu meiltä käsin. Aika kevyellä laitolla hevonen palasi pitkältä tauolta. Se jäi välissä kertaalleen pois Forssasta. Rata ei mielestäni ollut tuolloin turvallisessa kunnossa. Voltista on pieni laukkariski olemassa. Tällä ei ole montaakaan kertaa ajettu volttilähtöä. Startin myötä ruuna meni varmasti eteenpäin. Ravilla on mahdollisuudet kamppailla kärkisijoista.

Arto Laaksonen

L2/7 LILLIMANI: Ravi oli viimeksi vähän haparoivaa. Toisella tuhannella vauhti kiihtyi. Aivan kohtalaisesti tuli tämäkin. Ei se vain riittänyt ylemmäs.

L3/3 TIRELESS JACOB: Viimeksi tuli hyppy, kun kaveri otti voimakkaasti vauhtia pois. Tämä ei oikein kestä kiinniottoa. Ihan hyvän juoksun ruuna teki sitten. Se lähtee kovaa. Johtopaikalla hevonen saattaa jäädä painamaan. Alustavana ajatuksena olisi hakea selkäreissua.

L6/1 LEEMARK´S EMMA: Lappeessa olisi saatu viimeisiä rahoja, jos olisi päästy lopussa kirimään vapaasti. Jäätiin väsyvien taakse. Ei hevonen siltikään ollut ihan sellainen, kuin sen pitäisi olla. Ykkösrata sopii mainiosti.

L6/5 JESI´S LAST HORNET: Kovat hevoset oli vastassa Lappeessa. Sitkeästi tamma polki loppuun asti. Se otti siinä pienen lähtölaukankin. Hevonen kuitenkin tiputti sen lennosta alas. Esitys oli hyvä. Voltin viitosrata ei ainakaan paranna osakkeita. Lähtö voi olla kompastuskivi.

L8/5 ROYAL FLASH: Vähän toisten epäonnen myötä saatiin viimeksi sija kaksi. Suht asiallisen suorituksen ruuna silti teki. Hieman lisää saisi olla lopussa yritystä. On hevonen hiukan parantanut otteitaan.

L8/8 GRACE SOFIA: Tamma teki hyvän lopetuksen, kun ajoin sillä viimeksi kesäkuussa. Se joutui kirimään varsin kaukaa. Hevonen lähtee hitaasti. Katsellaan mikä paikka saadaan. Odotuksia on reissun onnistuessa.

Timo Korvenheimo

L6/2 SILENT VICTORY: Hyvin miettein Loviisaan. Volttilähtö passaa tälle mainiosti. Tamma lähtee hyvin ja on voltista tosi nopea alkuun. Riihimäellä se suti tyhjää, eikä saanut otetta radasta. Luotto hevoseen on korkealla. Itse en jättäisi sitä pois lapulta.

L7/7 IDA GLITTER: Tamma treenaa oikein hyvin. Pienehkö lähtö ja kyllä sen pitäisi sijoittua kolmen kärkeen. Päivän vire ratkaisee paljon. Pystyykö hevonen voittamaan. Kahteen viime starttiin se oli kiimassa ja tuon myötä nahkea.

Ari Moilanen

L3/8 BURNHILL´S LUCK: Tämä on kelpo heppa Loviisaan. En usko, että se vaatii startteja alle. Jos saadaan jonkinlainen juoksu, odotan menestystä.

L4/10 RIPASSO CLASSICO: Ori teki Riihimäellä pitkän hyvän kirin. Myös se on Loviisaan asiallinen menijä. Takarivistäkin näen hyvät saumat pärjätä.

Ville Tonttila

L1/9 LOGHILL´S STAR: Ruuna voitti Savitaipaleen paikallisraveissa. Hevonen laukkasi siellä kahteen otteeseen. Vähän epävarma menijä on kyseessä. Se jaksaa kyllä hyvin polkea. Vaikea veikattava.

L6/6 LEONORA FORTIS: Kova lähtö on taas ja hyviä hevosia vastassa. Takamatkalta on tekemistä. Sijat 3-5 olisi jo varsin tyydyttävä suoritus.