VIHJEET JA TULOKSET

VIHJEET JA TULOKSET

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI MA 3.8.2020 RAVEIHIN

TOTO4-SYSTEEMIT

T4-1: 5,1 + 4,2,3 (8,7)
T4-2: 1,11,10,9 + 8,5,2,7 (6,3)
T4-3: 9,1,5,8,12,11 + 4,2,6,10 (3)
T4-4: 11 (16,15)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 400 riviä, hinta 80 euroa.

TROIKKA

LÄHTÖ 5

11
16,15
16,15,5,12,6,2,9,7,4,3

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 4 B) 2-6-9-10-1-12 C) 7-11-5
MR NICE WAY – CASE CAROLINE – AMOUR AMIKO – VALTER VALD

Lähtö 2. | Toto4-1

RANKING
A) 5-1 B) 4-2-3-8-7
CARAMEL KID – BROWN RECLUSE – MAESTRO KEMP – SANNI SKY

Toto4-pelin avauskohde muutti Sunnien myötä täysin muotoaan. Nyt ykkösvihjeeksi kohoaa 5 CARAMEL KID. Anna Sulinin ajokki sijoittui torstaina Mikkelissä toiseksi, ja muutenkin kauden raviratsastuslähdöt ovat sujuneet hyvin, sillä neljä kilpailua on tuonut kolme totosijaa. Lappeenrannan volttilähdössä lähtösuoran paha laukka pilasi pelin. Nyt uran ensimmäinen montévoitto on tiukasti tähtäimessä. 1 BROWN RECLUSE on loistopaikaltaan mielenkiintoinen, vaikka viime vuonna tapahtunut montédebyytti päättyikin ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen pitkästä laukasta. Kyseessä oli Forssan väärinpäin-ravit, joten ei asiasta voi vetää kovinkaan suuria johtopäätöksiä. Viimeaikaiset kärrylähdöt ovat kielineet selkeästä nousuvireestä. 4 MAESTRO KEMP on ihan kelpo montéhevonen, onhan se tänä vuonna montélähdön voittanutkin. 2 SANNI SKY ja 3 HURRICANE BOSHOEVE suorittavat tässä montédebyyttiinsä, joten suoritustasoa on vaikea ennakoida. Kummankaan kohdalla voitto ei tulisi kuitenkaan millään tavoin yllätyksenä.

Lähtö 3. | Toto4-2

RANKING
A) 1-11-10-9 B) 8-5-2-7-6 C) 3-4
TÄNTTÄRÄ – SOKRU – HYMYNKARE – VEETULI

Toisessa Toto4-kohteessa 1 TÄNTTÄRÄ nostetaan niukaksi ykköshevoseksi, koska alla on tuore onnistuminen. Vesa Kujalan valmennettava voitti Turussa 2. sisältä. Tällä kertaa Antti Teivainen päästellee Tänttärällä keulasta. 11 SOKRU ei aivan selviytynyt mukaan Seinäjoen Kuningatarkilpailuun, vaikka kiri Mikkelin avoimessa tammalähdössä 4. sisältä lupaavasti kolmanneksi. Kahden edellisen kilpailun suoritukset olivat kuitenkin olleet kovin vaisuja. Nyt Sokrulla on tilaisuus näyttää, että vire olisi löytynyt oikeaan aikaan. 10 HYMYNKARE ruunattiin tammikuussa. Suoritukset ruunana eivät ole vielä säväyttäneet, mutta eiköhän suunta starttien myötä ole ylöspäin. Luokaltaan Hymynkare on tähän tehtävään kovaa kaliiberia. Kovan kapasiteetin omaa myös 9 VEETULI, mutta viime vuosina on ollut sen verran paljon ongelmia, että saa sitten nähdä mille tasolle ruuna enää pystyy nousemaan. Vaikka huippuvire ei varmasti ole yli vuoden tauolta lähimaillakaan, pitää Veetuliin suhtautua tämän tason lähdössä vakavasti. 8 MARJ-LOVVIISA suoritti vuonna 2018 Rovaniemen Kuningatarkilpailussa nuorena ensikertalaisena niin lupaavasti, että tammaa pidettiin yhtenä seuraavien vuosien mahdollisista menestyjistä. Ura ei ole kuitenkaan jatkunut ollenkaan odotetusti. Viime vuodelta startteja kertyi vain seitsemän, joista ei irronnut yhtään totosijaa, ja nyt kyseessä on vuoden 2020 avauskilpailu. 5 ADVEN TURE on tasaisen vahva puurtaja. Se ei ole hevosena ollenkaan parhaiden veroinen, mutta säännöllinen starttirytmi voi auttaa tällä kertaa paljon. Myös 2 HYVÄNNÄKÖINEN ja 7 KIELAS nostetaan mukaan revitykseen.

Lähtö 4. | Toto4-3

RANKING
A) 9-1-5-8-12-11 B) 4-2-6-10 C) 3
NO CASH – PROUD MATCH – RIM BAY FLEUR – PRETTY VISION

Kolmantena Toto4-kohteena ajettavasta Amatööriohjastajien SM-liigan osalähdöstä löytyy monta realistista menestyjää. Ykkösvihje olkoon jatkuvasti varsin mukavasti menestynyt 9 NO CASH, jonka kohdalla tuttu ohjastajakin on laskettava ilman muuta eduksi. Viimeksi Mikkelissä No Cash jäi 2. radalle ilman selkää 1600 jäljellä, painui kärkeen 1300 jäljellä ja oli kelpo kakkonen vain Janne Räisäsen ohjastamalle Eternal Dreamille häviten. Sekin lähtö oli Amatööriohjastajien SM-liigan osalähtö. 1 PROUD MATCH on hieman kuumaluontoinen, mutta oikealla tavalla käyttäytyessään kaikki on mahdollista. 5 RIM BAY FLEUR kiri viimeksi Riihimäen pitkällä matkalla kakkoseksi, vaikka laukkasi lähdössä. Teemu Keskitalo on tähän porukkaan kovan kaliiberin ohjastaja. 8 PRETTY VISION tuli Turussa 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 3. rataa pitkin tasaisesti 17,3-vauhdilla. Tamma palasi peräti viidentoista kuukauden tauolta, joten eiköhän startti vienyt eteenpäin. 12 WINDHILLS BLACK kiri Joensuussa 5. ulkoa ykköseksi ennen nytkin vastassa olevaa Proud Matchia. Ruuna on perushevosia, mutta lähtöpaikka ei tee tehtävästä helppoa. Myös 11 WHAT A FEELING pitää nostaa Vermon välistartin perusteella mukaan A-ryhmään. Sen verran kunniakkaasti neljänneksi Kati Hanhimäen valmennettava johtavan rinnalta kamppaili.

Lähtö 5. | Toto4-4, Troikka

RANKING
A) 11 B) 16-15-5-12-6-2-9-7-4-3 C) 14-8-1-13
ANGEL RAZIEL – NEW LIFE WHEELS – DON CORLEONE TROT – PUKETORPS JULIUS

Toto4-pelin päätöskohteessa pelataan myös näiden ravien ainoa troikkapeli. 11 ANGEL RAZIEL on helppo nostaa rankingin ykköshevoseksi, vaikkei taulussa voittoja näykään. Nina Pettersson-Perklenin valmennettava toimii myös vihjesysteemien tukipilarina. Angel Raziel on esiintynyt kovissa lähdöissä vahvasti edukseen. Kesäkuun Vermon kakkossijassaan Angel Raziel ei voinut mitään keulasta voittaneelle Deangelolle, mutta kamppaili johtavan rinnalta oikein rehdisti kakkoseksi ennen Callela Einsteinia. Kaiken lisäksi Angel Raziel kiersi ensimmäiset 600 metriä kolmatta rataa. Vermossa 8. päivä heinäkuuta Angel Raziel kiri kakkoseksi 4. ulkoa. Silloinkin voittaja oli keulahevonen – Mark More. Viimekertaisessa avoimessa 5-vuotislähdössä Angel Raziel joutui tyytymään 2. radalta ilman selkää kuudenteen sijaan. Esitys ei ollut ihan niin hyvä kuin kahdessa edellisessä startissa, mutta varustepuolelle tehdään tästä syystä johtuen pientä hienosäätöä. Eiköhän Tommi Kylliäinen ole liikkeellä aggressiivisella taktiikalla. 16 DON CORLEONE TROT ja 15 PUKETORPS JULIUS ovat nekin tähän lähtöön hyviä hevosia, mutta molemmat on arvottu takamatkan takariviin. Niinpä Angel Razielilla on selkeä etulyöntiasema. 5 DARK DEFENDER kiri Joensuun 75-lähdössä mallikkaasti kolmanneksi, joten kunto on kohdallaan. Takaa tulee kuitenkin sen verran kovia, että viitosradalta voitto yllättäisi. 12 NEWPORT BRODDE joutui tyytymään Riihimäellä johtopaikalta kolmanteen sijaan ja putoaa siksi voittoa ajatellen selkeästi vain haastajaosastolle.

Lähtö 6.

RANKING
A) 10 B) 9-7-12-2-3-8-1-11-4-14-13-6-5
SAPASSI – HUIMAN VETO – HILDING – TÄHTI-TESSA

Lähtö 7.

RANKING
A) 4 B) 7-2-3-1 C) 6-5
MEREN MAININKI – VIRMAAN INTO – SUIKUN CHILI – VÄLKYN VESKU

Lähtö 8.

RANKING
A) 8 B) 5-4-11-2-10-3-12-9-1 C) 7-6
AIN’T SHE SWEET – SCARLET COLLECTION – DIFFARN AM – HIJACK’EM

Lähtö 9.

RANKING
A) 2 B) 1-5-3-9-8-6 C) 4-10-7
BLAZE BELUGA – ROSELINE FORBES – GAME OF LOVE – ELSA THE SNOWQUEEN

Lähtö 10.

RANKING
A) 1-5 B) 8-4-6-3-2-7 C) 9-10
APPLE DELICACY – LOTUS ONE – VISIONARY – R.R. ELMER

Lähtö 11.

RANKING
A) 8-1 B) 3-7-2-6 C) 5
DADDY BOY – VEX ANT EXPERT – KURT SÅNNA – TURMALIN

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Timo Toiviainen

L1/2 CASE CAROLINE: Joensuussa oli kova lähtö ja juoksukin meni ihan pieleen. Hevonen jäi alussa kiertämään kolmatta ja tamma pääsi jatkossa kuolemanpaikalle. Väsy siinä tuli. Tuon startin saa unohtaa. Tämä ei ole mahdottoman nopea alussa. Lähtöpaikka on ihan hyvä. Eiköhän tuosta jonkinlaisen juoksun saa. Katsotaan balanssipuolta myöhemmin. Etukenkien riisumisesta olisi tammalle hyötyä.

L4/1 PROUD MATCH: Ruuna on tehnyt aivan hyviä juoksuja. Se ei ole hirveän nopea avaaja. Jos hevonen ei jää kiinni, pitäisi sen olla mielestäni totossa. Samoilla varusteilla jatketaan.

L5/8 GIRESSE BOKO: Hevonen oli suht hyvä Lappeessa. Sijoitus olisi ollut pari pykälää korkeampikin, jos ei oltaisi jääty kiinni. Aika kova lähtö on Loviisassa ja myös epäistuva sarja. Lähtöpaikka on ihan ok. Jos ruuna hiukan petraa saatuaan startin alle, voi se saada rahaa.

L8/3 SMOKY RAY: Startteja on tullut harvakseltaan, kun ruuna ei ole päässyt mihinkään mukaan. Se on aina karsittu lähdöistä. Vähän on ylisarja, mutta on tämä juossut aika kovissakin porukoissa. Ruuna lähtee reippaasti. Katsotaan taktiikkaa tilanteen mukaan. Kouvolassa hevonen oli vähän sinnepäin. Pieni yllätyssauma meillä on.

Nina Pettersson-Perklen

L5/6 JORDAN: Ruuna osoitti vahvuuttaan Maarianhaminan startissa. Se ajettiin melkein kahteen kertaan. Ensimmäinen yritys keskeytettiin 500 jäljellä, kun traktori eksyi radalle. Tämä on enemmän tasaisen reippaan matkavauhdin polkija. Ei niinkään pätkänopea. Mikkelissä hevonen ei ollut parhaimmillaan. Nyt se on taas ollut normaalin pirtsakka treeneissä. Jos rata sallii, mennään ilman kaikkia kenkiä. Tuo olisi Jordanille paras balanssi. Ainakin etukengät pyritään riisumaan.

L5/11 ANGEL RAZIEL: Ori jatkaa hyvässä kunnossa. Viime starttiin tehtiin balanssin muutos. Lisättiin putsit. Hevonen löi takajalkaansa ja toki kuolemanpaikkakin vaati veronsa. Silti tuo kisan voi mielestäni pitkälti unohtaa. Jos rata on hyvä, myös tältä riisutaan kaikki kengät.

L5/13 PENSION KILLER: Pitkä tauko on takana. Ei isoja odotuksia.

L8/11 HIJACK´EM: Mikkelin startti oli täysin älytön. Alku seiskaa ja kierroksen väliaika kymppiä. Tietäähän sen miten siinä käy. Hevonen palautui aivan hyvin. Ei sitä voi lopputuloksesta hirveästi moittia. Ihan vahva menijä, joka pystyy kiertämäänkin.

Teemu Keskitalo

L1/12 JUNIOR MAGISTRATE: Tamma oli toissa kerralla ihan positiivinen neljäs johtopaikalta. Viimeksi tuli laukka ekaan kaarteeseen. Aivan ok juoksun hevonen teki sen jälkeen. Todennäköisesti se olisi ollut totossa ehjällä suorituksella. Nousuvirettä on, mutta onhan lähtöpaikka ikävä. Toivotaan ylivauhtia alkumatkasta. Ollaan tyytyväisiä rahasijaan. Tämä olisi parhaimmillaan läheltä kärkeä.

L3/4 PYÖRIÄN WIISING: Turun esitys oli ihan hyvä. Piti ajaa varman päälle ravia. Viimeisen tuhannen ruuna polki mukavasti. Oltiin tosi kaukana kärjestä. Rahasija lienee kuitenkin sopiva tavoite.

L3/5 ADVEN TURE: Hevonen kilpailee asiallisessa vireessä. Lopun puristuksesta on vähän uupunut. Sokrun takana lähtö vaikuttaisi aika tasaiselta. Koitetaan taistella seuraavista sijoista. Joku 3.-4. ruuna voisi olla.

L7/4 MEREN MAININKI: Laukkoja tulee välillä. Balanssin kanssa on ollut pientä viilaamista. Tamman pitäisi mennä Loviisassa vastaavalla kengityksellä kuin voittostarteissaan. Jos ei ihmeitä satu, pitäisi sen olla lähellä.

L8/9 FINEST CHOCOLATE: Vähän parempaan suuntaan ruuna tuntuisi olevan menossa. Valmentaja ajoi hevosella harjoitusraveissa ja ihan mukavan vireiseltä se vaikutti. Todennäköisesti ruuna kuitenkin vaatii vielä startteja.

L9/4 PROVEN DREAM: Ruuna lähti Mikkelissä ihan hyvin, mutta ensimmäiseen kaarteeseen tuli hyppy. Vauhti oli siinä kohtaa aika reipasta. Ei se tullut rynnimällä loppua. Vähän tuli väsy loppumatkasta. Rahasijaa haetaan.

L9/10 UTOPIA AVENGER: Pikkasen hevonen hakee vielä virettään tauon jälkeen. Se ei ollut Riihimäellä kesäkuussa terävimmillään. Starttien myötä ruuna voi petrata.

Teemu Okkolin

L3/3 JILIAN LAX: Ruunan paluukilpailu oli tosi tasapaksu. Riksun kurvit oli sille hankalat. Hevonen varmasti petraa saadessaan startteja kroppaansa.

L3/7 KIELAS: Tämä oli taannoin minulla treenissäkin vähän aikaa. Ihan juoksijan tuntuinen hevonen on kyseessä. Pitkä tauko on alla. Sanotaanko rahasija tähän kohtaan niin hyvin on mennyt.

L6/3 EIVARI: Mielenkiintoinen nelivuotias. En ole vielä ajanut sillä hirveän kovaa. Se on ollut vasta toista kuukautta meillä tässä. Olen aivan alkuvaiheessa opettanut sitä hommaan. Ei se nyt yllättäisikään, jos ori heti pärjää. Varsa on toki aina varsa. Pikkasen orimainen tapaus vieläpä. Mutta hyvästä hevosesta puhutaan.

L6/5 YXBACKA BACILL: Ruuna tarvitsee vielä startteja alle. Aika omapäinen tapaus. Rahasija olisi hyvä saavutus.

L6/10 SAPASSI: Ruuna haki Riihimäellä alkumatkasta rytmiään. Laukan jälkeen se ravasi huomattavasti paremmin. Ei lainkaan huonon tuntuinen hevonen. Sanotaanko tauluaan parempi. Kannattaa se vähän huomioida peleissä.

Juha Utala

L3/2 HYVÄNNÄKÖINEN: Koelähtö oli eka kerta, kun ajettiin vähän kovempaa tauon jälkeen. Siinä on ihan hyviä hevosia pakilla. Saadaan starttia kroppaan. Tuo on pääasia nyt. Jos jotain rahaa saadaan, ihan hyvin on mennyt.

L5/14 THREE DEE NODO: Ruuna tarvitsee suht nätin juoksun. Sellaisella se kirii mukavasti. Hevonen ei ehkä ole vielä ihan sillä tasolla mihin kyvyt riittäisivät. Viimeistä puristusta hiukan puuttuu. Nappireissulla se voi vähän pärjätä.

L6/8 MEREN LOISTO: Ruuna ei ole välttämättä niin huono, jos se malttaa ravata. Korvat oli turhan paljon auki viimeksi ja laukkaa tuli. Oli puhetta taustavoimien kanssa, että nyt laitetaan korvia enemmän tukkoon. Ehjällä startilla se voisi pärjätäkin.

L7/5 KASTURO: Viime starteissa ruuna on ollut turhan raskaassa kengässä ja hyppyjä on tullut. Jos balanssia kevennetään, voisi se pikkasen pärjätäkin. Jotain rahaa ruuna voisi saada.

L10/5 LOTUS ONE: Tamma on suorittanut tasaisen varmasti. Nyt olisi vähän helpompi porukka. Hevosen pitäisi olla kärkikahinoissa. Voltin vitonen ei ole iso haitta. Tämä on aika luotettava peli.