VIHJEET JA TULOKSET

VIHJEET JA TULOKSET

VIHJE- JA KOMMENTTIPAKETTI LA 15.8.2020 RAVEIHIN

TOTO4-SYSTEEMIT

T4-1: 12 + 2,7,6,4,8,10,11 (9,1)
T4-2: 8,10,4 + 1,3,2 (9,5)
T4-3: 10,1,7,8,6,4 + 9,13 (11,2)
T4-4: 5 (2,3)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,60 euroa.
Suuri systeemi 384 riviä, hinta 67,80 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT

Lähtö 4. | Toto4-1

RANKING
A) 12 B) 2-7-6-4-8-10-11-9-1-5-3
MR NICE WAY – CALLELA EVEREST – MAS BELLA – MICKEY THE ARTIST

Päivän Toto4-peli on jo muutenkin todella kimurantti, ja kaiken lisäksi avauskohteiden lähtöpaikat tekevät kierroksesta entistä mutkikkaamman. Toto4-peli käynnistyy amatööriohjastajien SM-liigan osalähdöllä. Miia Salmisen ajama 12 MR NICE WAY kohtaa oikein passelin vastuksen, ja hyvältä lähtöpaikalta nopean avaajan tappioon olisi ollut vaikea uskoa. Piippuhyllyn lähtöpaikka tekee kuitenkin sen, ettei homma tule olemaan missään tapauksessa yksinkertainen. Joka tapauksessa asetelmista huolimatta Mr Nice Wayllä on hyvä mahdollisuus napata toinen Loviisan voitto putkeen. Asetelmien vuoksi ruuna halutaan kuitenkin varmistaa suuressa Toto4-vihjesysteemissä, sillä peliosuus tullee olemaan korkea. 2 CALLELA EVEREST ei vakuuttanut kesäkuun startissaan, mutta kyseessä on nopea avaaja, joten asetelmat suosivat. Lähdön tasokaan ei ole huonolta paikalta matkaan lähtevää suosikkia lukuun ottamatta kovin erikoinen. 7 MAS BELLA on kovin epäonnistumisaltis tapaus, mutta heinäkuinen Vermon kakkossija on kova meriitti tähän lähtöön. 6 MICKEY THE ARTIST palaa yli kahdeksan kuukauden tauolta, joten tuskinpa ruuna on alla olevasta koelähdöstä huolimatta heti parhaimmillaan. Porukka on kuitenkin ruunalle sopiva. 4 KURT SÅNNA kilpailee normaalisti tätä selvästi kovemmissa lähdöissä. Sijoitus kärkikolmikossa ei tulisi juoksun luontuessa minkäänlaisena yllätyksenä. Suureen Toto4-vihjesysteemiin nostetaan myös heinäkuun alussa Riihimäellä amatöörilähdössä 3. ulkoa kakkoseksi sijoittunut 8 VINTAGE GENTLEMAN, viime lauantaina Loviisan paikallisraveissa voittanut 10 RIVE BEST YET sekä ahkerasti kilpaileva 11 FUNDOVER MATCH.

Lähtö 5. | Toto4-2

RANKING
A) 8-10-4 B) 1-3-2-9-5-6 C) 11-7
MEMPHIS MINNIE – NEWPORT BRODDE – WONDER WOMAN – ARROWSRAIN

Myös toisessa Toto4-kohteessa lähtöpaikat hämmentävät soppaa. 8 MEMPHIS MINNIE olisi tässä tehtävässä pikamatkalla keulapaikalta vahvasti kiinni voitossa. Kasiradalta keulaan pääseminen ei ole kuitenkaan yksinkertaista. Memphis Minnie voi voittaa myös kärjen tuntumasta, mutta joka tapauksessa kasiradan lähtöpaikka tuo riskitekijöitä juoksunkulun suhteen. Viimekertaisesta Vermon taipumisesta ei tarvitse huolestua, sillä lähtö oli tasoltaan kivikova, ja avauskin meni täydelle matkalle aika reippaaksi. Toinen suosikki 10 NEWPORT BRODDE on arvottu takariviin, joten senkin kohdalla on jonkinlaisia juoksunkulullisia riskitekijöitä. Fyysisen vireensä puolesta kotiradan ruuna on valmis ottelemaan tämän lähdön parhaista paloista. 4 WONDER WOMAN ei ole yltänyt viime starteissa totosijoille, mutta se kilpailee silti täysin hyväksyttävässä vireessä. Mikäli Wonder Woman onnistuisi lataamaan alussa keulapaikalle, olisi totokantaan palaaminen lähellä. 1 ARROWSRAIN voitti Loviisan viimekertaisissa totoraveissa keulasta. Keulapaikka olisi nytkin mieluisin vaihtoehto. Ruunan kuski on kuitenkin niin kokematon, että se pudottaa Arrowsrainin B-ryhmään. Tämä on Juho Hukarille vasta uran toinen kilpailu. Avausstartti tapahtui viikko sitten Loviisan paikallisraveissa, missä Hukari sijoittui Arrowsrainilla kolmanneksi. Myös 3 JACK FIRE ja 2 GENE TOUCH lukeutuvat pelihevosiin.

Lähtö 6. | Toto4-3

RANKING
A) 10-1-7-8-6-4 B) 9-13-11-2-12-5
ALFRED DE LUZE – RIM BAY JULIET – HIPPO HOPE – ECONOMIC SISU

Kolmas Toto4-kohde on todella haastava pelilähtö. A-ryhmään nostetaan kuusi hevosta, eikä voittajan löytyminen A-ryhmäläisistä ole silti ollenkaan varmaa. 10 ALFRED DE LUZE on tähän lähtöön hyvä hevonen, mutta ruuna ei ole kuitenkaan ihan huippuvireessä, eikä voltin viitosratakaan helpota tehtävää. Viimeksi Mikkelissä Alfred De Luze sijoittui ihan hyvätasoisessa lähdössä 6. ulkoa kohtuullisella suorituksella seitsemänneksi. Myös 1 RIM BAY JULIET on ollut viime starteissaan kohtuullinen. Maria Virtasen valmennettava on tällä kertaa mukana varsin sopivassa tehtävässä. Kun asetelmatkin ovat mainiot, on koko matkan johto täysin mahdollinen. 7 HIPPO HOPE aloittaa uusista käsistä arvoituksena, mutta joka tapauksessa tämän sopivampaa aloituslähtöä on vaikea kuvitella. 8 ECONOMIC SISU sijoittui viime Loviisan raveissa kärjen tuntumasta hyväksyttävästi neljänneksi. Lähtö on nyt tasoltaan helpompi, joten aivan kärkisijatkin ovat mahdollisia. Voi hyvin olla, että Valtteri Itkonen lähtee ajamaan heti aktiivisesti kohti kärkeä. 6 WELL IN BUDGET sijoittui viimeksi Loviisan paikallisraveissa kakkoseksi. Juha Launosen ajokki on realistinen menestyjä nytkin. Kuudentena A-ryhmään kohoaa viime Loviisan raveissa neljänneksi sijoittunut 4 FURIOSA. Suureen Toto4-systeemiin nostetaan myös paremmin lyhyillä matkoilla viihtyvä 9 PRINS GÖRAN sekä Marko Heikarin vahvistuksena ohjiinsa saava 13 HAMILTON REAL LADY.

Lähtö 7. | Toto4-4

RANKING
A) 5 B) 2-3-8-7-6-4-1
SAHARA MALDONADO – MAKE IT RAIN – ZIGGO K.A. – TINGALING

Toto4-kierros on siis todella haastava, eikä mitään itsestään selvää varmaehdokasta ole todellakaan tarjolla. Lopulta systeemien tukipilariksi valitaan päätöskohteen 5 SAHARA MALDONADO, vaikka alkuasetelma on sikäli hurja, että Sahara Maldonado on voittanut uransa 30 startista vain kerran, ja lisäksi ohjastaja Harri Ståhlberg on ajanut viimeksi kilpaa kymmenen vuotta sitten! Sahara Maldonado kilpailee kuitenkin normaalisti merkittävästi tätä kovemmissa lähdöissä. Mikään voittajatyyppi Sahara Maldonado ei toki ole, mutta tähän lähtöön suhteutettuna vire on ehdottomasti riittävä, ja juoksun onnistuessa uran toinen voitto voi hyvinkin nähdä päivänvalon. Ruuna on osoittanut pitkän matkankin sopivan. Ohjastaja Harri Ståhlberg on siis ajanut kilpaa viimeksi peräti kymmenen vuotta sitten, ja toki se varmasti jossain näkyy. Ståhlberg on kuitenkin nuorempana työskennellyt pitkän aikaa Ranskassakin, ja sinänsä hevosmiestaidoista homma ei jää ainakaan kiinni. Selkeäksi kakkosrankiksi kohoaa sitten vasta 3-vuotias 2 MAKE IT RAIN. Sahara Maldonadolla on kuitenkin rutiinietu puolellaan. 3 ZIGGO K.A. ei ole menestynyt aikoihin, mutta ennen viime starttia esillä olleiden tallikommenttien perusteella oriin pitäisi kilpailla nousuvireessä. Raviliiga Jukureiden 8 TINGALING suoritti mukavan 3-vuotiskauden. Tämä kausi on kuitenkin alkanut sen verran kangerrellen, että tamma on sopivassa tehtävässäkin vain yksi mahdollisista. 7 BIG CHIP suoritti viimeksi Vermossa hyväksyttävästi ja vaikuttaa sen perusteella ainakin lievästi nousuvireiseltä.

ABC-RANKINGIT MUUT LÄHDÖT

Lähtö 1.

RANKING
A) 4 B) 1-2-3-6-5
VALTER VALD – LOVELY FUTURA – JUNIOR MAGISTRATE – RANCH QLUISA

Lähtö 2.

RANKING
A) 5-1-3-4 B) 2-6
ISSAKAN POUTA – ARONIN MUISTO – VILOX – HULLUDUUNARI

Lähtö 3.

RANKING
A) 7 B) 4-5-8-9-6 C) 2-3-1
VIESKERIN RITARI – OHIMENNEN – SIPISEE – MURUSTELLA

Lähtö 8.

RANKING
A) 6 B) 2-5-9-7-4 C) 3-12-1-10-11-8
MOUNTAIN TITANIUM – ROSELINE FORBES – THE BIG DIPPER – MISTER SWEEPER

Lähtö 9.

RANKING
A) 3-5-7-8 B) 4-2-1-6
JÄPIKÄS – KOIVUN TUISKU – KASTURO – KLEOPATRA

Lähtö 10.

RANKING
A) 6-2-3 B) 5-4-1
ORLANDO POINT – LUXORIOUS LORD – STRILLOZZO JET – GIAMPAOLO POOF

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Juho Hukari

L5/1 ARROWSRAIN: Loviisan paikalliskisoissa jäätiin kuolemanpaikalle. Yritin takasuoralla keulaan ja siinä mentiin aika haipakkaa. Oikein hyvä suoritus. Täpärästi jäätiin kolmanneksi. Edelliskerran voitto ei tullut yllätyksenä. Hevonen oli ollut kipeä. Vähän myös hoidettiin toista etujalkaa. Nopea avaaja on kyseessä. Tätä ei edes pysty ottamaan kiinni alussa. Taktiikka on selkeä. Tämä on vasta toinen kilpastarttini. Toisaalta tunnen ruunan kyllä läpikotaisin varsin hyvin.

Marko Heikari

L3/7 VIESKERIN RITARI: Varsa on ollut tosi hyvä. Se meni vielä reilusti eteenpäin toiseen starttiin. Toivottavasti ori jatkaa samanlaisessa vireessä. Jos näin, pitää sen olla lähellä. Aivan fiksun tuntuinen alokas. Varman oloinen suorittaja. Hyvin miettein lähdetään viivalle.

L6/6 WELL IN BUDGET: Ihan hyvä kuva jäi hevosesta Vermon koelähdön perusteella. Loviisan paikalliskisoista tamma näkyy sitten napanneenkin kakkosen.

Ville Tonttila

L5/8 MEMPHIS MINNIE: Vermossa oli tosi kova lähtö. Siinä oli hirmu kova matkavauhti ja hevonen vähän puutui. Vire on aivan hyvä. Maili sopii tälle. Tamma avaa tosi lujaa. On siinä todennäköisesti eteenpäin koitettava. Kykyjä tällä olisi tosi korkealle tammojen joukossa. Ihan viime puristus on jäänyt vähän puuttumaan.

L6/10 ALFRED DE LUZE: Hevonen teki ajamassani startissa Lappeessa ihan hyvän startin. Hieman hidas avaaja. Pidemmät matkat puoltaisivat ruunaa.

L7/4 BARTHOLOMEW: Velipojan hevonen. Olen ajanut sillä hiittiä. Samana päivänä viime startin kanssa ajoin itse Teivossa. Ruuna ei oikein ottanut vauhtia Mikkelissä pitkältä tauolta. Loviisan kurvit voi olla sille haasteelliset. Laukkoja on tullut kaarteissa. Ylipitkä matka on ehkä plussaa. Vauhti ei hevillä mene ylikovaksi.

Teemu Okkolin

L2/6 KIELAS: Pakko todeta, että hiukan hämmästyin viime kerran hylkäystuomiosta. Tuomaristo toki näkee tilanteet ja tekee ratkaisunsa. Hyppy tuli ennen ensimmäistä kaarretta. Esitys sen jälkeen oli kyllä aika tasapaksu. Ruuna vaatii lisää startteja alle.

L3/3 WARRANTTI: Hevonen palaa pitkältä tauolta. Taustavoimat ovat todennäköisesti tyytyväisiä ehjään juoksuun. Vastusta Loviisassa riittää.

L3/6 KULTAPOSTI: Tämä on ensimmäinen startti meiltä käsin. Laukkoja on tullut paljon. Hevonen tuntuu rauhoittuneen paljon meille saavuttuaan. Kilpailutilanne on toki aina eri. Tauluaan paremman tuntuinen kuitenkin. Ehjä reissu on ykköstavoite. Jos tamma malttaa ravata, sijoitus neljän porukassakaan ei yllättäisi.

L3/8 MURUSTELLA: Orimattilan paikallisraveissa tuli laukkoja. Tamma on vielä varsin lapsellinen ja keskittymisen kanssa on vähän tekemistä. Hälinää oli kovasti ympärillä. Viime kisan saa unohtaa. Selvästi tauluaan parempi alokas. Jos se malttaa ravata ja keskittyä, pystyy tamma menemään 1.30:n pintaan. Lähtö on toki kova.

Jussi Suominen

L1/4 VALTTER VALD: Perttusen mukaan Riihimäen laukka johtui pitkälti siitä, että eturivissä laukkasi hevonen. Hyppy tuli sitten nopeaan väistöliikeeseen. Ruuna jäi toivottoman kauas. Loviisassa matkattiin johtavan takana. Saatiin nappireissu ja keulahevonen laukkasi loppukaarteessa alta pois. Maalikamerassa hävittiin. Ruuna oli 100 ennen maalia aavistuksen epävarman oloinen, eikä sitä uskaltanut hoputtaa. Asiallisessa kunnossa hevonen kilpailee. Starttien myötä se parantanee edelleen. Ei mikään laukkurin tuntuinen.

L3/2 SUVELAN UNELMA: Varsalla aloitettiin Loviisan paikallisraveissa. Se meni hirmu hyvin. Lentävä eka tuhat oli 1.35-kyytinen. Vauhti kiihtyi edelleen. Lopussa ulkopuolelle tuli hevonen ja vauhti oli alta 1.30:n lukemissa. Hiukan typerän hypyn alokas otti. Positiivisen kuvan tamma jätti. Kovaa ei oltu ajettu harjoituksissa. Ei nyt veren maku suussa lähdetä viivalle. Ekoja startteja ja haetaan rutiinia. Paikka on hyvä ja tuosta saanee asemat läheltä kärkeä. Takaa tulee kyllä kovia.