VIHJEET JA TULOKSET

VIHJEET JA TULOKSET

Loviisassa kauden päätösravit maanantaina

Ravien sähköinen käsiohjelma

Tämän kesän päätösravit ajetaan kuninkuusravien jälkeen maanantaina 5.8. klo 18:00 alkaen. Päivän kymmenestä lähdöstä mielenkiintoisimpia ovat varmasti Bengt Nybondaksen muistoajo, jossa kilpaillaan huikeasta 3000€ ensipalkinnosta. Porvoon Energian sponsoroimassa lähdössä ajetaan kylmäverisille mailin pikapyrähdys, jossa on 1500€ ykköspalkinto. Liigojen tilanne näyttää seuraavalta; ohjastajaliigassa tasavoitoissa ovat Ari Moilanen ja Ville Tonttila neljällä voitolla. Valmentajaliigassa selvästi johtopaikkaa pitää Jussi Suominen, joka on kerännyt 18 pistettä. Takaa-ajoon lähtee Pia Huusari, jolla on 11 pistettä. Huusarilla on kolme valmennettavaa startissa ja kaikilla on hyvät menestyssaumat, joten valmentajaliigan osalta nähdään varmasti myös tiukka taisto.

Itä- Uudenmaan oriyhdistys haluaa kiittää tässä vaiheessa yleisöä, kilpailijoita ja kaikkia järjestämiseen osallistuneita ravikaudesta 2019. Perinteinen ravijuhla pidetään rataravintolassa lauantaina 10.8. klo 18 alkaen. Tervetuloa!

PELIVIHJEET

1 lähtö  8 Crazy Valley – 6 Wilds Bonfire – 10 Easy Ride
2 lähtö  11 Grossfire Annie – 6 Adelante – 1 MAS Darling
3 lähtö  5 Balagan City – 2 Capo The Angel – 3 Alfred De Luze
4 lähtö  4 Lennon Rapina – 6 Pyöriän Wiising – 9 Sariannan
5 lähtö  1 Quattro Point – 2 Cele’s Tina – 6 Global Tug Of War
6 lähtö  6 Joivaus – 7 Vektoria – 1 Kake
7 lähtö  5 Brown Recluse – 10 La Can Star Chip – 1 Junior Magistrate
8 lähtö  6 Case Caroline – 1 Opal Boy – 5 Next To Never
9 lähtö  6 Dark Defender – 13 Orlando Point – 2 Vitesse
10 lähtö  3 Flying Duck – 4 Joker Photo – 9 Important Matters

– Teemu Keskitalo

Hyvä on myös muistuttaa, että kesän aikana lähtöjen pelimix on muuttunut. Näissä Loviisan raveissa Toto4 peliä pelataan lähtöihin 6-9, päivän duo kohde lähdöt ovat 8 ja 9 ja Troikkaa saa pelata lähtöihin 3,7 ja 9.

Vihje- ja kommenttipaketti

TOTO4-SYSTEEMIT

Toto4-1: 6 Joivaus (7,2)
Toto4-2: 4 Brown Recluse, 6 Edward Sisu, 10 La Can Star Chip + 1 Junior Magistrate, 5 Storm Glider, 8 Mickey The Artist, 12 Kurt Sånna, 7 Chili Factor (2,11)
Toto4-3: 6 Case Caroline, 3 War Child, 9 Contro Vento, 1 Opal Boy, 12 White Cross Bicho, 10 Revenestor, 11 Delightful Moment + 7 Rive Best Yet, 5 Next To Never, 2 Fix Me A Koks (4,8)
Toto4-4: 13 Orlando Point, 11 Arctic Lover + 4 Arrowsrain (3,2)

Pieni systeemi 1x3x7x2 42 riviä, hinta 8,40 €
Suuri systeemi 1x8x10x3 240 riviä, hinta 48 €

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 8-6 B) 3-5-7-10-1 C) 4-9-2
CRAZY VALLEY – WILDS BONFIRE – GRANITE – NAT KING

Ilta käynnistyy montélähdöllä, missä 8 CRAZY VALLEY kohoaa 40 metrin takamatkasta huolimatta oikein selväksi suosikiksi. Crazy Valley on voittanut tänä vuonna jo peräti viisi montélähtöä, ja alla on hieno SM-finaalin kuudes sija. 6 WILDS BONFIRE on yhtä selvä kakkossuosikki. Se on kilpaillut tänä vuonna raviratsastuksessa kolmesti, ja tuloksena on ollut voitto, kakkossija sekä kolmossija. Suosikin kukistaminen on tiukassa, mutta muu porukka vaikuttaa äärimmäisen sopivalta. Kyseessä on nopea avaaja, joka ottaa lähdön onnistuessa paalun heti kiinni. Seuraavina rankingissa tulevat Kuossarin siskosten ratsastamat 3 GRANITE ja 5 NAT KING. Graniten montédebyytti Jämsässä päättyi hylkäykseen pitkästä laukasta, mutta ruuna kulki kuitenkin hyväksyttävästi. Nat King taas ei ole osallistunut montélähtöön koskaan aiemmin. Myös 7 MAESTRO KEMP, 10 EASY RIDE sekä vasta nyt kautensa avaava 1 ENERGY ZON lähtevät jahtaamaan tosissaan totosijaa.

Lähtö 2.

RANKING
A) 11 B) 1-6-12-3 C) 5-8-7-4-10-9-2
CROSSFIRE ANNIE – MAS DARLING – ADELANTE – ZUMUMAN

Toisesta lähdöstä löytyy vain yksi voittajasuosikki. 11 CROSSFIRE ANNIE on aloittanut uransa hienosti, ja on vieläpä parantanut menoaan startti startilta. Viimeksi Forssassa Hanna Lepistön valmennettava laukkasi pahoin ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta ehti vielä hänniltä upeasti ykköseksi kulkemalla viimeiset 800 metriä peräti 12,6-kyytiä. Haavereitta Crossfire Annie ei tätä lähtöä häviä. 1 MAS DARLING on loistopaikaltaan selkeä kakkosrankkaus. Tamma ei ole vielä suuremmin säväyttänyt, mutta suunta on kuitenkin starttien myötä koko ajan ylöspäin. Viimeksi Lahdessa MAS Darling oli 4. sisältä kohtuullinen viides, ja tässä lähdössä jo samantasoisella suorituksella ollaan tukevasti kiinni kakkossijassa. 6 ADELANTE on aloittanut uransa kohtuullisesti ja lähtee jahtaamaan tiukasti suuren suosikin jälkeisiä sijoja. 12 ZUMUMAN pilasi viimeksi pelinsä ensimmäisessä kaarteessa ratkaisevan pahaan laukkaan. Sitä ennen alla oli sen verran positiiviset suoritukset, että tässä tehtävässä kaksarisija on 40 metrin takamatkaltakin täysin mahdollinen. 3 COUPE DE VILLE jää viidenneksi henkihevoseksi, koska vihjaajalla ei ole siitä mitään havaintoa. Tallinnan statistiikka ei toki mairittele lainkaan.

Lähtö 3. | Troikka

RANKING
A) 5 B) 4-3-2-10-1-7-11-9-6 C) 8-12
BALAGAN CITY – HOT LADY MATCH – ALFRED DE LUZE – CAPO THE ANGEL

Ravien ensimmäisessä troikkalähdössä A-hevoseksi kohoaa 5 BALAGAN CITY. Se iski Lappeenrannan pitkällä matkalla 2. ulkoa 800 jäljellä, painui kärkeen 650 jäljellä ja jatkoi selvään voittoon. Ruuna on jo aiemmallakin urallaan osoittanut osaavansa voittamisen jalon taidon. Mikäli terveystilanne on pysynyt hyvänä, luulisi Balagan Cityn jatkavan edelleen nousuvireessä. 4 HOT LADY MATCH jäi kesäkuussa Loviisassa 2. radalle ilman selkää, mistä jaksoi viidenneksi. Nyt tamma voi päästä johtopaikalle. 3 ALFRED DE LUZE kiri viime Loviisan raveissa ykköseksi 2./3. ulkoa. Hyvältä lähtöpaikalta ruuna pystyy taas onnistuessaan menestymään. 2 CAPO THE ANGEL ei päässyt tulemaan viimeksi Riihimäellä takamatkan takarivistä sujuvasti. Tamma vaikutti ihan samanlaiselta kuin totosijoissaankin. Nyt asetelmat ovat taas paljon viime kertaa paremmat. 10 PRIVILEGIUM ei vakuuttanut Lappeenrannan pitkällä matkalla, mutta viimeksi lounasraveissa ruuna kiri positiivisesti kärkirintamaan. 1 FIONA NORR on hyvä loppukirihevonen, mutta saa sitten nähdä, että minkälaisiin asemiin se pääsee/joutuu ykkösradan lähtöpaikaltaan.

Lähtö 4.

RANKING
A) 4 B) 7-6-9-10-1-5-8-3 C) 2
LENNON RAPINA – WIHTORI – PYÖRIÄN WIISING – SARIANNAN

Mikäli 4 LENNON RAPINA vain malttaa ravata koko matkan, on sen tappiota vaikea kuvitella. Laukkariski on kuitenkin konkreettinen. Viimekertainen Joensuun pitkän matkan kuudes sija tuli oikein laadukkaasta lähdöstä. Nyt vastus on suorastaan helppo. 7 WIHTORI on kilpaillut viime aikoina tätä kovemmissa lähdöissä. Tässä tehtävässä oriin kuuluu ravilla otella kärkisijoista hieman vaativammallakin juoksulla. 6 PYÖRIÄN WIISING ja 9 SARIANNAN vaikuttavat keskenään melkoisen tasavertaisilta. Keskinäinen järjestys on juoksusta sekä päivästä kiinni. Molemmat ovat tasaisia hevosia, jotka kohtaavat varsin sopivan vastuksen. Suosikin epäonnistuessa voittokin on mahdollinen. 10 ADVEN TURE on nyt vaikea veikattava. Alla on todella vaisu suoritus, ja lisäksi ohjiin nousee uransa ensimmäisen kilpailun ajava ohjastaja. 1 O.Å. ERIKUVA on ottanut voittonsa alokassarjoista. Tässä lähdössä aivan kärkeen yltäminen edellyttää selkeää tasonnostoa.

Lähtö 5.

RANKING
A) 1 B) 5-4-9-8-2-7-6-3
QUATTRO POINT – GLOBAL TUG OF WAR – LEEMARK’S FABRIZIO – VEX ANT EXPERT

Illan viidennessä lähdössä 1 QUATTRO POINT on kyvyiltään ylivertainen. Vaikka pitkä matka tuskin tulee olemaan uran aikana Quattro Pointin mielimatka, on tässä tehtävässä koko matkan johto väkisinkin lähellä. 5 GLOBAL TUG OF WAR kohoaa tasaisesta ryhmästä kakkosrankiksi. Se kiri viime Loviisan raveissa ihan mukavasti kolmanneksi, ja voi taas saada sopivan säästöreissun. 4 LEEMARK’S FABRIZIO on tähän lähtöön kelvollinen menijä, mikäli vire on suoraan tauolta kohdallaan. 9 VEX ANT EXPERT hyötyy pienestä lähdöstä. Ruunan on hyvä tarkkailla alku hännillä, ja loppukirissä kaksariin nouseminen on hyvinkin mahdollista. 8 KNOWS LUCIA pääsi etenemään viime Loviisan raveissa suosiolla johtopaikalle, minkä jälkeen kuudenneksi taipuminen oli pettymys. Nyt juoksustakin tulee hankalampi. Tamma on yksi pelihevosista, mutta viime Loviisan kilpailu laski kuitenkin odotuksia. 2 CELE’S TINA lukeutuu pelihevosiin lähinnä siitä syystä, että voi saada unelmajuoksun takana Quattro Pointin takana 2. sisällä.

Lähtö 6. | Toto4-1

RANKING
A) 6 B) 7-2-3-1 C) 4-5
JOIVAUS – VEKTORIA – KIELAS – PAPPAN PARAS

Toto4-systeemien tukipilari löytyy heti avauskohteesta. 6 JOIVAUS on esiintynyt viime aikoina vahvasti edukseen. Tamma on keskittynyt nimenomaan lyhyen matkan ryhmäajoihin, joissa sillä voi ajaa suoraviivaisella taktiikalla. Mikäli keulapaikka ei irtoa, pitäisi Joivauksen olla voitossa kiinni johtavan rinnaltakin. Neljästä viime startista on tullut kolme voittoa ja yksi kakkossija, ja näistä Kokemäen voitto sekä Mikkelin kakkossija tulivat johtavan rinnalta. Myös Lappeenrannan voittojuoksussa tamma taivalsi välillä 2. rataa ilman selkää. Viimekertainen Turun voitto tuli keulasta. 7 VEKTORIA sai nuorena sen verran paljon rahaa, että sisään pääseminen rahasarjoihin kestää aikansa. Nuorena hyvin tienanneiden suomenhevostammojen urapolku kun ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Joka tapauksessa viime kilpailujen perusteella kehityskäyrä vaikuttaa oikean suuntaiselta, ja kauden ensimmäinen kaksarisija (mikäli Lahden välistartista ei sellaista tule) on tiukasti tähtäimessä. 2 KIELAS on tähän lähtöön tosi hyvä hevonen, mutta tämä kausi on sujunut toistaiseksi alle arvostelun, ja nyt alla on taas taukoa. Virettä on siten vaikea arvioida. Kyseessä on nopea avaaja. 3 PAPPAN PARAS ja 1 KAKE kärkkyvät hyviltä paikoiltaan suosikkien epäonnea. Pappan Paras on yksi lähdön nopeista avaajista. Viimeksi Vermossa ruuna juoksi keulassa.

Lähtö 7. | Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4-6-10 B) 1-5-8-12-7-2-11-9 C) 3
BROWN RECLUSE – EDWARD SISU – LA CAN STAR CHIP – JUNIOR MAGISTRATE

Illan toisessa troikkalähdössä suosikiksi kohoaa Joivauksen tallikaveri 4 BROWN RECLUSE, ja myös Brown Reclusella Joni-Petteri Irri lähtenee ajamaan suoraviivaisesti eteenpäin. Itse asiassa ykköseksi rankkaaminen johtuu keulapsyykistä. Riihimäen kakkossija tuli johtopaikalta. Siinä Albino Brave punnersi lopussa väkisin edelle. Viimeksi Turussa Brown Recluse joutui kiertämään lähes koko ensimmäisen puolikkaan 3. rataa ennen pääsemistään johtavan rinnalle, joten loppusuoran taipuminen viidenneksi oli täysin ymmärrettävää. 6 EDWARD SISU on menestynyt tänä vuonna kokonaisuudessaan alle odotusten, mutta nyt tehtävä on kyllä niin sopiva, että ravilla ruunan kuuluu otella kärkisijoista. Molemmissa kesän kilpailuissa on tullut laukka, mutta laukkojen lomassa Edward Sisu on esittänyt tähän porukkaan riittävää kuntoa. 10 LA CAN STAR CHIP on tosi vaikea veikattava, sillä kyvyt riittävät heittämällä, mutta alla on pitkä tauko. Kyseessä on nimittäin La Can Star Chipin kauden avauskilpailu. Jotenkin voisi olettaa, ettei ruunalla lähdettäisi ajamaan ”maakuntaan” 800 euron ykköspalkinnosta, mikäli vire olisi edes lähelle huipputasoa. 1 JUNIOR MAGISTRATE taipui viimeksi johtopaikalta sen verran pahoin, että nyt Teemu Keskitalo ajanee suosiolla selästä. Brown Reclusen selkä olisi ideaali juoksupaikka, ja sieltä totosijaan olisi hyvät mahdollisuudet. 5 STORM GLIDER parantanee saatuaan startin kroppaansa. 8 MICKEY THE ARTIST ja 12 KURT SÅNNA kohdalla huono lähtöpaikka laskee osakkeita.

Lähtö 8. | Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 6-3-9-1-12-10-11 B) 7-5-2 C) 4-8
CASE CAROLINE – WAR CHILD – CONTRO VENTO – OPAL BOY

Duo-pelin avauskohde on ennätystasainen. A-ryhmään nostetaan peräti seitsemän valjakkoa. 6 CASE CAROLINE kohoaa viime kilpailun perusteella ykkösrankiksi. Case Caroline laukkasi Joensuun 75-lähdössä voltin viitosradalta lähtöön ja putosi aivan joukon hännille 7. sisälle, mutta nousi vielä hienolla 600 metrin kirillä viidenneksi. Vastaavilla otteilla tämä lähtö on voitettavissa, mutta Case Caroline on ailahdellut ennenkin. 3 WAR CHILD on saanut taulunsa hämäävän huonoon kuntoon. Ville Mäkelän valmennettava kilpailee edelleen hyvässä vireessä, ja tässä tehtävässä tammalla on ravilla hyvältä lähtöpaikalta mainiot menestyssaumat. Viime startin saa unohtaa, sillä se oli kivikova ja todella hurjavauhtinen Kasvattajakruunu-karsinta, missä jalat vain menivät solmuun. 9 CONTRO VENTO vaikuttaisi hieman piristyneen. Se hävisi Forssassa 2./3. sisältä vain Cape’s Caviarille. 1 OPAL BOY juuttui viimeksi Riihimäellä kiertämään 3. rataa. Loviisassa ruuna punnersi Tommi Kylliäisen ajamana johtavan takaa ykköseksi ja voi taas saada vastaavanlaisen juoksun. 12 WHITE CROSS BICHO ei riittänyt Vermossa 3. sisältä viidettä sijaa parempaan. Lähtö on nyt helpompi, mutta vastaavasti lähtöpaikka on synkkä. 10 REVENESTOR on suoritusvarmassa vireessä. Ylivauhti auttaisi. Myös 11 DELIGHTFUL MOMENT mahtuu mielimatkallaan mukaan A-ryhmään, vaikka Kymenlaakso-ajon finalistin ura ei olekaan edennyt aivan odotetusti.

Lähtö 9. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 13-11-4 B) 3-2-1-6-12-5-9-7-14-15-13-8
ORLANDO POINT – ARCTIC LOVER – ARROWSRAIN – MARS CAKE

Illan kolmas troikkalähtö ja Toto4-pelin päätöskohde on Bengt Nybondaksen muistoajo hienolla 3 000 euron ykköspalkinnolla. Etukäteen vahvimmin voitossa kiinni on Pia Huusarin valmentama 13 ORLANDO POINT. Vaikka kauden avausvoitto vielä puuttuu, on ori tehnyt mukiinmeneviä suorituksia. Orlando Point muun muassa sijoittui Suur-Hollola-ajon alkuerässä Seabiscuitin sekä Sahara B Boyn jälkeen kolmanneksi. Ori esiintyi Mikkelissäkin edukseen, vaikka kahdeksanneksi jäikin. 11 ARCTIC LOVER palaa kolmen ja puolen kuukauden tauolta arvoituksena. Kyseessä on joka tapauksessa todella hyvä hevonen tällaiseen lähtöön, ja oriin pitäisi pystyä ottelemaan totosijoista hieman vajaatehoisenakin. 4 ARROWSRAIN on keulapsyykillä lähdön kolmas A-hevonen, vaikka ruuna viimeksi 2600 metrin matkalla johtopaikalta kymmenenneksi taipuikin. 3 MARS CAKE voitti viimeksi paikallisraveissa, mutta kyllä Jani Ruotsalaisen suojatti voi otella kärkisijoista totoraveissakin. 2 VITESSE on fyysisesti kelpo vireessä, mutta pätkänopeutta saisi olla vähän enemmän. Tamma on myös hieman kuumaluontoinen. 1 EXCLUSIVE KOKS kohtaa viimekertaista voittojuoksua kovemman vastuksen, mutta loistavalta lähtöpaikalta totosija on täysin mahdollinen. Myös 6 DARK DEFENDER ja 12 LARGE POINT huomioidaan ajoissa. Nekin ovat jo molemmat menestyneet tänä kesänä Loviisassa.

Lähtö 10.

RANKING
A) 8 B) 4-3-9-2-1-5-7-6
SPADE ACE FRIDO – JOKER PHOTO – FLYING DUCK – IMPORTANT MATTERS

Loviisan kesäravikausi vuosimallia 2019 päättyy amatööriohjastajien SM-liigalähtöön. Siinä Ari Even kuskaama 8 SPADE ACE FRIDO kohoaa selväksi suosikiksi. Vaikka ruuna ei ole voittanut tänä vuonna vielä kertaakaan, on se tehnyt kovissa lähdöissä useita mallikkaita suorituksia. Spade Ace Frido muun muassa selviytyi Suur-Hollola-ajon välieriin sijoittumalla alkuerissä kolmanneksi vain Hachiko de Veluwelle sekä Edward Alelle häviten. Taakse jäivät muun muassa Callela Leonard, BWT Caesar sekä lopulta finaaliinkin selviytynyt Sue’s Photo. Tämän tason lähdössä Spade Ace Fridon pitäisi kyetä ottelemaan voitosta tarpeen vaatiessa hieman vaativammallakin juoksulla. 4 JOKER PHOTO on napannut tänä vuonna kaksi voittoakin. Ruuna kilpailee vielä torstaina Lappeenrannassa, mikä varmasti on eduksi tätä lähtöä ajatellen, sillä ennen Lappeenrantaa alla on kuukauden starttiväli. 3 FLYING DUCK on hyvällä lähtöpaikalla, mistä totoputken jatkuminen on lähellä. 9 IMPORTANT MATTERS kohtasi viimeksi Joensuun 75-lähdössä aivan liian kovia. Nyt tehtävä on paljon sopivampi, ja Important Matters on neljäs kova totosijojen tavoittelija. Takarivin lähtöpaikka on kuitenkin iso miinus nopealle avaajalle, joka eturivistä olisi ollut erittäin todennäköinen keulahevonen. 2 SAMUEL SISU kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. Kaksarisija olisi kuitenkin pikkuyllätys.

TROIKAT

LÄHTÖ 3

5
4,3,2,10
4,3,2,10,1,7,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

LÄHTÖ 7

4,6
4,6,10,1,5
4,6,10,1,5,8,12,7

Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa.

LÄHTÖ 9

13
11,4
kaikki

Yhteensä 26 yhdistelmää, hinta 13 euroa.

PÄIVÄN DUO

LÄHDÖT 8-9

6,3,9,1,12,10,11
13

Yhteensä 7 yhdistelmää.

SIJAPELIPOIMINNAT

LÄHTÖ 7
#4 Brown Recluse

LÄHTÖ 9
#13 Orlando Point

LÄHTÖ 10
#8 Spade Ace Frido

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/11 CROSSFIRE ANNIE: Mielenkiintoinen alokas. Riihimäellä se voitti helposti. Forssassa tuli laukka 100 metrin juoksun jälkeen. Jäätiin siinä tosi kauas. Hevonen kulki sitten lujaa ja nousi ykköseksi. Tamma voitti vielä aika helposti.

L4/4 LENNON RAPINA: Ruuna malttoi ravata Joensuussa ja teki aivan mallikkaan suorituksen oikein kovatasoisessa lähdössä. Loviisassa vastus ei ole samaa tasoa. Ravia mennessään tällä on ihan hyvät saumat olla kärkipäässä.

L5/1 QUATTRO POINT: Molemmat tauon jälkeiset esitykset on olleet aivan hyviä. Ekaan tamma meni 1.16 voltista ja jälkimmäiseen auton takaa 1.15-ajan. Kumpikin oli toki Vermon kovia lähtöjä. Hyvät saumat on pärjätä tässä. Matka passaa myös mainiosti.

L8/3 WAR CHILD: Tamma teki Forssassa sitä ajaessani kuolemanpaikalta aivan sitkeä suorituksen. Se jatkaa tasaisen hyvässä kunnossa.

L8/9 CONTRO VERTO: Oltiin Forssassa kakkosia. Päästiin johtavan takaa turhan myöhään kireihin. Ei ori hävinnyt hirveän paljon voittajalle.

L9/12 LARGE POINT: Vähän tasaista on ollut ruunan suorittaminen. Nyt on toki helpompi lähtö. Puristusta saisi olla hieman enemmän.

L9/13 ORLANDO POINT: Hevonen teki Lahden Suur-Hollolan karsinnoissa aivan mallikkaat esitykset. Kelpo heppa tähän lähtöön. Aika kovissa porukoissa se on kilpaillut viime aikoina.

Juha Utala

L2/1 MAS DARLING: Varsa on mennyt pikkuhiljaa eteenpäin. Lähtöasetelmat on hyvät. Moilasella taitaa olla tähän kisaan ylivoimainen hevonen, mutta seuraavista sijoista otellaan tiukasti.

L3/7 EASY DIAMOND: Laukkoja on vähän tullut syystä tai toisesta. Hevosella välillä hieman ajatus karkaa kilpailemisesta. Ravi on myös pikkasen kulmikasta vielä. Ravatessaan ruunalla on mahdollisuudet totosijoille.

L8/7 RIVE BEST YET: Jämsässä saatiin vähän myöhään tilaa. Tämä vaatii kyllä nätin reissun joka tapauksessa.

L9/2 VITESSE: Tasaista jälkeä hevonen tekee. Nyt olisi hiukan helpompi porukka. Toton tuntumaan odottelen. Jos se saisi jotenkin napattua keulapaikan, voisi ruuna olla kirkkaillakin mitaleilla.

L9/6 DARK DEFENDER: Ajoin ruunalla Loviisassa neljä kilometriä. Se on saanut nyt pari starttia alle pikku paussin jälkeen ja parantaa varmaankin koko ajan. Pystyy olemaan tässä ilman muuta totohevosia.

Hannu-Pekka Korpi

L7/10 LA CAN STAR CHIP: Hevoselta meni hankkari Solvallan startissa. Se oli puoli vuotta poissa ja palasi tänne meille kesäkuun alussa. Kovin lujaa ei ole ajettu harjoituksissa. Katsotaan miten ruuna lähtee suorittamaan.

L8/9 CONTRO VENTO: Forssan kisa oli ihan parhaita suorituksia, mitä ori on toistaiseksi tehnyt. Oltiin varsin tyytyväisiä esitykseen. Jos hevonen jatkaa vastaavalla tasolla, menestyy se tässäkin.

L9/11 ARCTIC LOVER: Oriilla on ollut pikku ongelmia ja se ei ole ravannut aivan täydellisesti. Nyt kaikki vaikuttaisi olevan taas kunnossa. Hyvillä mielin lähdetään starttiin. Kunhan vain päästään sisäradalta ulos, tämä kestää kyllä kiertääkin.

Joni-Petteri Irri

L6/6 JOIVAUS: Tamma kilpailee tällä hetkellä ihan elämänsä tikissä. Se on kantavana ja ainakaan toistaiseksi tuosta ei ole ollut haittaa. Maili sopii tälle matkana hyvin. Omistaja ilmoittelee suojattiaan mielellään lyhyille matkoille. Erilaisia kengityksiä on kokeiltu. Ei tuolla vaikuttaisi näppituntumalla olevan suurtakaan merkitystä. Hevonen on mennyt kaikilla balansseilla yhtä hyvin. Se on kohtalaisen nopea avaaja. Vapaalta radalta tämä menee parhaiten.

L7/4 BROWN RECLUSE: Hyvässä kunnossa on tämäkin. Turussa hankalalta paikalta jouduttiin kiertämään alussa 400 metriä kolmatta rataa ja tuo painoi sitten lopussa jaloissa. Onnistuneella reissulla ori kohta voittaakin jossain. Se lähtee suht hyvin. Välillä on kiihdytyksessä jäänyt pienestä kiinni oikein mainion paikan saaminen.Tälläkään ei ole isoa merkitystä kengitysvaihtoehdoissa.