VIHJEET JA TULOKSET

VIHJEET JA TULOKSET

Loviisan ravikesä jatkuu maanantaina

Ravien sähköinen käsiohjelma

Loviisan toiset ravit, Käpy- ravit ajetaan 10.6. kello 18 alkaen. Jo pitkään yhteistyökumppaneina toimineet Askolalaiset yritykset ovat taas hienosti mukana ja ravit kantavat tällä kertaa nimeä Käpy- ravit. Ennen varsinaisia lähtöjä juostaan kaksi ponilähtöä 17:30 ja 17:50. Koko perheen voimin kannattaa saapua jo tuolloin paikalle. Loviisan ravi ilta tarjoaa taas tälläkin kertaa mielenkiintoisia lähtöjä ja hienoa tunnelmaa. Näissä raveissa jokainen osallistuja palkitaan vähintään 50 eurolla ja päivän yksi päälähdöistä juostaan 3120 metrin pitkällä matkalla, jossa osallistujat kamppailevat 1000 euron ensipalkinnosta.

Poikkeuksellisesti tänä vuonna ajetaan yhdet lauantairavit 6.7. Täytyy mainita niistä jo tässä kohtaa että jokainen osaa laittaa päivän ylös ja saapua paikalle. Näissä raveissa tai oikeastaan tapahtumassa on ohjelmaa varmasti kaikille! Tapahtuma käynnistyy viiden lähdön mittaisilla poniraveilla kello 15:30. Itse ravit alkavat tuttuun tapaan klo 18 ja päättyvät vähän kello 21 jälkeen, mutta heti ravien päätyttyä radalla alkaa ratabileet, jotka jatkuvat aina 01:00 asti. “Bileet” alkaa raveista tutun selostajan Lauri Hyvösen johtaman yhtyeen Dirty Gentlemenin johdolla ja jatkuu Loviisalaisten suosikki yhtyeellä kun lavan valtaavat Hans Murobacka ja Ratsupoliisit, jotka viihdyttävät yleisöä puolilleöin.

PELIVIHJEET

1 Lähtö  7 Maisakaarina – 3 Massenlahja – 5 Vauhtipoku
2 Lähtö  8 Wiipuri – 2 Woop Woop Winsson- 1 MAS Cara
3 Lähtö  7 Racehill Victory – 12 Sundsvik Chamsin – 3 Hot Beer
4 Lähtö  10 Hurricane Boshoeve – 11 Veloce Vald – 2 Arrowsrain
5 Lähtö  4 Junior Magistrate- 6 Zavenue – 10 Adrienne’s Ami
6 Lähtö  7 Lily – 4 Vektoria – 2 Joivaus
7 Lähtö  9 Mister Lane – 5 Vintage Gentleman – 4 Grace Sofia
8 Lähtö  8 Alfred De Luze – 7 True Value – 4 Hot Lady Match
9 Lähtö  14 Case Caroline- 3 Saint Luke – 4 Knows Lucia
10 Lähtö  5 Nevan Neito- 3 Piispalan Heko- 11 Noran Pot

Kirjoittaja: Teemu Keskitalo

Loviisan kesäravit 10.6.2019
Vihje- ja kommenttipaketti

TOTO4-VIHJERIVIT

Toto4-1: 10 Hurricane Boshoeve, 2 Arrowsrain, 3 Yeezuz, 11 Veloce Vald, 1 Destination One, 9 Brown Recluse + 7 Three Dee Nodo, 6 Kurt Sånna (12,8)
Toto4-2: 2 Andy Velvet, 10 Adrienne’s Ami, 4 Junior Magistrate + 7 Hurry Sundown, 3 Mosquito Mili (6,9)
Toto4-3: 7 Lily + 4 Vektoria, 1 Issakan Pouta, 2 Joivaus, 5 Huvin Viku, 8 Pappan Paras, 10 Diori (9,3)
Toto4-4: 9 Mister Lane (2,10)

Pieni systeemi 6x3x1x1 18 riviä, hinta 3,60 €
Suuri systeemi 8x5x7x1 280 riviä, hinta 56 €

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 3 B) 7-5-1-9-4-2-10 C) 6-8-12-11
MASSEN LAHJA – MAISAKAARINA – VAUHTIPOKU – FRIIVIRI

Ravien avauslähdössä 3 MASSEN LAHJA on ravia polkiessaan vahvasti kiinni voitossa. Edes laukka ei vie välttämättä menestyssaumoja. Viimeksi Lahdessa Massen Lahja laukkasi heti lähtösuoralla lievästi häirittynä hylkäykseen, mutta ylitti vielä maalilinjan kolmantena. 7 MAISAKAARINA on päässyt aloittamaan varsinaisen kilpauransa vasta kypsässä kahdeksan vuoden iässä, mutta on tehnyt sen kahdella totosijalla. Maisakaarina ja Massen Lahja kohtasivat toisensa Kouvolassa 9. päivä viime kuuta ja sen juoksun perusteella kaksikko on aika tasavertainen. Niinpä Massen Lahjalla on näistä asetelmista etulyöntiasema. 5 VAUHTIPOKU keikkui Lahdessa koko matkan kärkikahinoissa ja sijoittui lopulta selväksi kakkoseksi. Sen juoksun perusteella ravia kulkevan Massen Lahjan kukistaminen 20 metrin takamatkalta ei kuitenkaan onnistu. Vauhtipokun valttina on, että se vaikuttaa suosikeista selvästi ravivarmimmalta. 1 FRIIVIRI voi olla mennyt tauon aikana hieman eteenpäin, jolloin pystyy ravilla ottelemaan kärkisijoista. 9 FUTU PEE laukkasi viimeksi Riihimäellä vähän ennen maalia keulasta kesken tuiman voitto-ottelun ja menetti vähintään kaksarisijoituksen. Tamma on 60 metrin takamatkaltakin mahdollinen menestyjä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1 B) 2-5-8-9-14-11-6-10 C) 16-13-12-4-3-7-15
MAS CARA – WOOP WOOP WINSSON – CARLOS SANTANA – WIIPURI

Toisen lähdön selvä suosikki on uransa aloittava 1 MAS CARA. Jarmo Vilkin valmennettava kulki koelähdössä päätöskierroksen ilman kirittäjää 17,5-vauhdilla. Loistoasetelmista koko matkan johtoon on hyvät mahdollisuudet. 2 WOOP WOOP WINSSON tähtää johtavan selkään, mistä on todennäköinen menestyjä. Viimeksi Loviisassa Jukka Torvinen nosti ajokkinsa 2. sisältä johtavan rinnalle 800 jäljellä, eikä tamma aivan kestänyt totoon, joten tällä kertaa Torvinen pysynee sisäradalla kauemmin. 5 CARLOS SANTANA pilasi viimeksi Mikkelissä pelinsä ratkaisevan pahaan laukkaan ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Kauden avauksessa Vermossa tuloksena oli kuitenkin kolmas sija johtavan takaa hyvällä ajalla. 8 WIIPURI nappasi viimekertaisen Vermon kakkossijansa 2. radalta ilman selkää. Myös Turun kakkossijassaan ruuna taivalsi viimeiset 1200 metriä 2. rataa ilman vetoapua. Wiipuri pystyy siis tekemään itse juoksuaan, mutta se on aika tasavauhtinen. 9 CABALLO DIABLO on kyvyiltään näihin lähtöihin ehdottomasti riittävä, mutta valitettavasti se on kovin epäonnistumisaltis. 14 NAVARRON MATADOR voitti uran avauksensa keulasta. Nyt tehtävä on ihan toisenlainen, eikä ruuna edelleenkään ole kuumin voittajasuosikki.

Lähtö 3.

RANKING
A) 10-7-12 B) 5-4-11-9-3-2-6-8-1
LARGE POINT – RACEHILL VICTORY – SUNDSVIK CHAMSIN – IMPORTANT MATTERS

Ravien kolmannessa lähdössä 10 LARGE POINT havittelee suvantovaiheen jälkeen tiukasti takaisin menestyskantaan, vaikka takarivin lähtöpaikka onkin nopeaa avaajaa vastaan. Large Point vaikuttaa nousuvireiseltä ja se on tottunut kilpailemaan tuntuvasti tätä kovemmissa lähdöissä. Ruuna suoritti viimeksi Loviisassa täysin hyväksyttävän loppuvedon, vaikka jäikin piippuhyllyn lähtöpaikalta tätä selvästi kovemmassa lähdössä 6. sisällä juostuaan kuudenneksi. 7 RACEHILL VICTORY ylsi viimeksi Riihimäellä 4. ulkoa hyväksyttävästi viidenneksi. Ruuna ei vaikuta huippukuntoiselta, mutta jo viime kertaa vastaava taso riittää tässä lähdössä juoksun vähänkin onnistuessa aivan kärkeen. 12 SUNDSVIK CHAMSIN teki viimeksi Vermossa yhden uransa kovimmista juoksuista. Ori laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta kiri silti vielä kovalla ajalla hienosti kolmanneksi vain BWT Caesarille sekä Cavalier Broddelle häviten. Saa nähdä, että yltyykö veteraaniori toista kertaa peräkkäin yhtä kovaan suoritukseen. Myös balanssia kannattaa seurata, viimeksihän ori juoksi kengittä. 5 IMPORTANT MATTERS aloittaa kautensa ja on vaikea veikattava. Joka tapauksessa kyseessä on nopea avaaja, mikä voi olla tässä lähdössä iso apu. 4 FLYING DUCK kilpailee yleensä tätä kovemmissa lähdöissä. Totosija ei juoksun onnistuessa yllätä 11 EASY RIDE suoritti viimeksi Loviisassa positiivisesti, mutta nyt lähtöasetelmat ovat paljon huonommat.

Lähtö 4. | Toto4-1

RANKING
A) 10-2-3-11-1-9 B) 7-6-12-8 C) 5-4
HURRICANE BOSHOEVE – ARROWSRAIN – YEEZUZ – VELOCE VALD

Toto4-pelin avauskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa Harri Vaittisen käsistä Lahden keulavoitolla aloittanut 10 HURRICANE BOSHOEVE. Eturivistä Hurricane Boshoeve olisi ollut todennäköisenä keulahevosena ainoa A-hevonen, mutta lähtöasetelmien vuoksi A-ryhmään nostetaan muitakin. Sinänsä Hurricane Boshoeve osaa kyllä tulla takaakin. 2 ARROWSRAIN on tehnyt viime starteissaan tasaisen positiivista työtä. Kyseessä on nopea avaaja, jolla on kakkosradalta eväät onnistuneeseen juoksuun. 3 YEEZUZ on voittanut urallaan vain kerran, mutta kyseessä on kuitenkin riittävä menijä tähän lähtöön. 11 VELOCE VALD toivoo ylikovaa matkavauhtia, jolloin sen loppukiri pääsisi parhaiten oikeuksiinsa. 1 DESTINATION ONE on nopea avaaja, jolla Jani Ruotsalainen päässee valitsemaan ykkösradalta haluamansa taktiikan. Viime kilpailujen perusteella ruuna vaikuttaisi olevan nykyään selkäjuoksulla keulajuoksua parempi, mutta ei keulataktiikkakaan sopivalla matkavauhdilla menestyssaumoja veisi. 9 BROWN RECLUSE ei tunnu onnistuvan millään. Loviisassa lähtölaukka johtui kolaroinnista. Ville Herttuan suojatti on paljon tauluaan vaarallisempi.

Lähtö 5. | Toto4-2

RANKING
A) 2-10-4 B) 7-3-6-9-1 C) 5-8-11-12
ANDY VELVET – ADRIENNE’S AMI – JUNIOR MAGISTRATE – HURRY SUNDOWN

Toisen Toto4-kohteen ykkösrankkaukseksi kohoaa 2 ANDY VELVET. Vaikka alla on laukkojen muodossa epäonnistumisia, on vire kelpo tolalla. Viimeksi Mikkelissä peli pilaantui pahaan lähtölaukkaan, mutta jatkossa ruuna kulki kyllä positiivisesti ja ehti vielä viidenneksi. Toissakerralla Vermossa laukka 400 metriä ennen maalia johtui häiriöstä, tosin kärkeen olisi tullut vaikeista asemista ravillakin liian kiire. Nyt tehtävä on lähtöpaikkaa myöten passeli. Edellisen tavoin myös 10 ADRIENNE’S AMI on tiukka menestyjäkandidaatti, vaikka ei taukonsa jälkeisissä starteissa ole totoon yltänytkään. Pikamatka puoltaa rajusti vauhdikasta ja ylienergistä menijää, ja vaikka vastaavasti takarivin lähtöpaikka on vastaan, vaikuttaa tehtävä menestymistä ajatellen oikein sopivalta. Kolmantena A-ryhmään kohoaa 4 JUNIOR MAGISTRATE. Se voitti Loviisan kauden avajaisraveissa johtavan takaa selvästi avattuaan ensin helposti keulaan. Junior Magistratella on lähdön onnistuessa hyvät mahdollisuudet juosta joko keulassa tai 2. sisällä. 7 HURRY SUNDOWN laukkasi viimeksi Lahdessa heti lähdössä ratkaisevan pahoin. Kauden avauskilpailujen suoritukset olivat kuitenkin positiivissävytteisiä. Lähtöpaikka on sen verran haastava, että voitto edellyttää nappionnistumista. Hurry Sundownin kanssa samaan ryhmään kuuluvat myös 3 MOSQUITO MILI, 6 ZAVENUE, 9 SCOTLAND YARD ja 1 EKO KRISTALL.

Lähtö 6. | Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7 B) 4-1-2-5-8-10-9-3 C) 6
LILY – VEKTORIA – ISSAKAN POUTA – JOIVAUS

Duo-pelin avauskohteessa A-hevoseksi kohoaa 7 LILY. Viime vuonna Villinmiehen Tammakilpailussa hienosti kakkoseksi sijoittunut Seppo Kankaisen valmennettava on oikein lahjakas 6-vuotias tamma, mutta hyvin rahaa keränneen nuoren suomenhevostamman ei ole helppo tehdä rahasarjoissa nopeaa nousua. Joka tapauksessa tämän kauden kilpailut ovat kertoneet siitä, että kehitysvaihe jatkuu edelleen hyvänä. Viimeksi Teivossa Lily kohottautui 3. ulkoa 3. radalle 900 jäljellä ja puursi maaliin asti positiivisesti, vaikka joutuikin tyytymään neljänteen sijaan. Nyt vastus on varsin sopivaa tasoa, joten juoksun luontuessa kauden ensimmäiseen voittoon on hyvät mahdollisuudet. Ohjastaja heikkenee, mutta uran seitsemästä voitosta neljä on kuitenkin Pauli Taiviolan ajamia. Lilyä vuotta vanhempi 4 VEKTORIA on myös ikäluokkalähdöistä hyvin rahaa kerännyt tamma. Vektoria sijoittui kaksi vuotta sitten Villinmiehen Tammakilpailussa kolmanneksi. Viime vuonna Vektoria piti välivuoden radoilta tehden varsan Costellosta ja yrittää nyt uutta tulemista kilparadoilla. Alkuvuosi sujui vaisusti, mutta Loviisan pussijuoksun perusteella suunta on nyt ylöspäin. Vektoria on nopea avaaja. 1 ISSAKAN POUTA ei tahdo tehdä täyttä totta, mutta kyvyt kyllä riittäisivät tässä lähdössä. Toissakertainen Lappeenrannan viides sija tuli hurjasti tätä kovemmasta lähdöstä. Kärkinelikon muodostivat Välähdys, Eeti, Virin Vihtori ja Piskon Pouta. 2 JOIVAUS on kulkenut Ville Herttuan käsissä ihan mukavasti. 5 HUVIN VIKU menestyi viime vuonna hyvin, mutta tämä kausi on alkanut takkuillen. Vire on kaikin puolin arvoitus, mutta autolähdössä laukkariski ei joka tapauksessa ole läheskään yhtä iso kuin voltista. Myös 8 PAPPAN PARAS ja 10 DIORI mahtuvat Suureen Toto4-systeemiin.

Lähtö 7. | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9 B) 2-10-6-11-5-4 C) 3-1-7-8
MISTER LANE – PADDOCK’S STAR – RIPASSO CLASSICO – FRODE SISU

Toto4-systeemien ja ensimmäisen troikan tukipilarina toimii 9 MISTER LANE. Ruuna on kilpaillut jatkuvasti Vermon kivikovissa lähdöissä, eikä kärkisijoja ole tullut, vaikka suoritukset ovat olleet käytännössä koko ajan positiivisia. Nyt rima on monta pykälää normaalia matalammalla, ja Sirpa Tienhaaran valmennettavalla on tosi hyvät mahdollisuudet kauden avausvoittoonsa. Mister Lane viihtyy mainiosti pitkillä matkoilla, joihin on keskittynyt Vermossakin. 2 PADDOCK’S STAR putosi viimeksi lähtölaukkansa myötä heti viimeiseksi, eikä enää kyennyt nousemaan esille. Ruuna tuli kuitenkin aivan juosten maaliin ja vaikutti normaalilta. Ravilla Paddock’s Starilla on hyvä tilaisuus parannella heikkoon jamaan mennyttä tauluaan. 10 RIPASSO CLASSICO on hyvä menijä tähän lähtöön. Se jäi viime keskiviikkona Vermossa pussiin. 6 FRODE SISU tuikkasi viimeksi loppumetrit säästöreissun jälkeen ihan mukavasti. Oriilla on tarkalla juoksulla täydet totosaumat. 11 HURRIKANE JONNY K. on kohdannut viime Suomen juoksuissaan tosi kovia. Ruuna voi nousta pitkältä takamatkaltakin kärkitaistoon. 5 VINTAGE GENTLEMAN vaikutti viimeksi Loviisassa tauluaan paremmalta, vaikka lopulta päätöspuolikkaalla hylkäykseen laukkasikin. Totosija ei juoksun onnistuessa yllätä. Voltin viitosrata ei kylläkään ole hyvä alkuasetelma.

Lähtö 8.

RANKING
A) 4-7 B) 5-1-3-8-2-11-10-9-6-12
HOT LADY MATCH – TRUE VALUE – MONTALES – O-REN ISHII

Ykkösvihjeeksi kohoava 4 HOT LADY MATCH aloitti uransa vuoden alussa neljällä totosijalla, mutta sen jälkeen tamma laukkaili huhtikuussa kahdesti hylkäykseen, minkä jälkeen jäi tauolle. Oletettavaa on, että Teemu Okkolinin suojatti palaa radoille mukavassa vireessä ja menestyy ravatessaan. Uran alkustarttien perusteella Loviisan haastavat kaarteet ovat kuitenkin riskitekijöitä. 7 TRUE VALUE voitti viimeksi johtopaikalta varmasti. Jo edellisessä Mikkelin kisassa ruuna suoritti ihan mukavasti. True Value on sen verran nopea avaaja, että Pasi Tikkala panostanee pikamatkalla seiskaradaltakin tosissaan lähtöön. Mikäli True Value pääsee keulaan tai johtavan taakse, on se todennäköinen menestyjä. 5 MONTALES sijoittui viimeksi keulasta voittaneen True Valuen takaa kolmanneksi, ja startti kropassa vire voi nyt olla vielä pykälää parempi. 1 O-REN ISHII ja 3 BRIGHT SUNSHINE voivat saada hyviltä lähtöpaikoiltaan onnistuneet juoksut ja lukeutuvat pelihevosiin. 8 ALFRED DE LUZE sijoittui viimeksi Loviisassa True Valuen jälkeen kakkoseksi 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Lähtöpaikka laskee kuitenkin osakkeita.

Lähtö 9. | Troikka

RANKING
A) 14 B) 13-4-6-12-1-7-15-10-8-3-5-9-16 C) 2-11
CASE CAROLINE – FUNDOVER MATCH – KNOWS LUCIA – HASHTAG

Toisessa troikkalähdössä avainhevoseksi nostetaan 14 CASE CAROLINE. Se kamppaili Loviisan kauden avajaisraveissa keulasta voittaneen Ambrielin rinnalta niin hyvin kakkoseksi, että vastaavanlaisena voitto on tässä lähellä hieman vaativammallakin juoksulla. Suosikin jälkeen tuleekin sitten tosi tasaista. 13 FUNDOVER MATCH olkoon niukka kakkosrankkaus. Se kipusi viimeksi lopussa voittotaistoon päästyään tulemaan matkan edetessä melkoisen sujuvasti. Aivan kärkeen yltäminen edellyttänee nytkin hyvin onnistunutta juoksua. 4 KNOWS LUCIA aloitti Riina Piston valmennuksesta hyväksyttävällä suorituksella, ja startti kropassa tamma voi hieman parantaa. 6 HASHTAG kiertyi viimeksi Mikkelissä johtavan rinnalle runsaat 1200 jäljellä ja jaksoi hyväksyttävästi kuudenneksi. Vastus on nyt Mikkeliä helpompi, joten ravilla totosijaan on hyvät mahdollisuudet vaativallakin juoksulla. 12 RANCH QLUISA vaikuttaa nousuvireiseltä, eikä ole juoksun onnistuessa lainkaan ulkona. Lähtöpaikka on tosin hieman haastava. 1 E.V. MENINA on lähdön todennäköisin keulahevonen. Alla oleva Riihimäen kakkossija tuli loppusuoran mittaisella kirillä 3. sisältä. Päätöspuolikas oli vain 18,5-vauhtinen. Vihjesysteemissä troikan kakkosriville tässä tasaisessa lähdössä kohoavat myös 7 HOLY JACK, 15 REVENESTOR ja 10 ARCTIC PASTOR.

Lähtö 10.

RANKING
A) 5-3-12-9 B) 2-4-13-11-10-1-8 C) 6-7
NEVAN NEITO – PIISPALAN HEKO – RIKSUN HURMURI – VÄLKYN VESKU

Ravi-illan päätöslähdössä A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. 5 NEVAN NEITO on lahjakas 5-vuotias tamma, jolla pyritään jatkuvasti hieman säästeliäisiin taktiikoihin, sillä kaikki tekeminen tähtää siihen, että hevonen olisi Villinmiehen Tammakilpailussa parhaimmillaan. Totoputki katkesi viimeksi Mikkelin Varsakunkku –karsinnassa, mutta hevosta ei voi siitä syyttää, sillä se ei saanut 2. sisältä koskaan mahdollisuutta. 3 PIISPALAN HEKO on mennyt pitkään roimasti alle kykyjensä, mutta viimekertaisen Vermon kolmossijan perusteella jyvä voisi olla nyt löytymässä. Laukkariski Piispalan Hekolla kylläkin on. 12 RIKSUN HURMURI on aloittanut kautensa lupaavilla suorituksilla, vaikka totosijoja ei ole vielä tullutkaan. Viimeksi Vermossa Riksun Hurmuri kiri aivan totosijan tuntumaan, vaikka koki loppusuoralle tultaessa häiriötäkin. Edellisessä Lappeenrannan startissa peli pilaantui ruunan jäätyä sammuvan selkään. Ikävä lähtöpaikka laskee osakkeita, mutta silti voittokaan ei yllättäisi lainkaan. 9 VÄLKYN VESKU on kelpo vireessä, mutta hyppy on kovin herkässä. B-ryhmän avaavat viimeksi pelinsä pahaan laukkaan pilannut 2 SARIANNAN sekä todella pitkältä tauolta isona arvoituksena palaava 4 KILPONEN.

TROIKAT

LÄHTÖ 7

9
2,10,6,11,5
2,10,6,11,5,4

Yhteensä 25 yhdistelmää, hinta 12,50 euroa.

LÄHTÖ 9

14
13,4,6,12,1,7,15,10
13,4,6,12,1,7,15,10,8,3,5,9,16

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

PÄIVÄN DUO

LÄHDÖT 6-7

7
9

Yhteensä 1 yhdistelmä.

SIJAPELIPOIMINNAT

LÄHTÖ 2
#1 MAS CARA

LÄHTÖ 7
#9 MISTER LANE

LÄHTÖ 10
#12 RIKSUN HURMURI

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L2/6 RISE LIKE PHOENIX: Tamma tekee tasaisia juoksuja ja seuraillee kärkiporukasssa. Hyvä keräämään rahaa.

L3/10 LARGE POINT: Vähän alakanttiin on hevonen suorittanut nyt koko ajan. Ei siltä oikein osaa odottaa hirveitä. Puhtia puuttuu otteista.

L6/9 LIIPAN TOIVO: Ajamassani paluukilpailussa Loviisassa päästiin keulaan jo ekassa kaarteessa. Vähän vaikeaa on ollut loppu. Tosi nopea lähtijä ja ravivarma tapaus. Reissun onnistuessa on totosija ihan mahdollinen.

L8/11 TIRELESS SURVIVOR: Varsin hyvän tuntuinen hevonen. Se ei vain antanut viimeksi täysiä itsestään ulos kisassa. Lämmitys oli oikein mainio.

L9/13 FUNDOVER MATCH: Ruuna teki viimeksi takaa hyvän esityksen. Kurvit on sille vähän vaikeat. Hiukan se menetti niissä, mutta tuli kuitenkin lopussa aivan voittajan kupeelle.

L10/3 PIISPALAN HEKO: Hevonen teki Vermossa aivan asiallisen juoksun. Se oli aika kovavauhtinen lähtö. Saatiin kyllä ajella sisärataa. Vastaavana sen pitää jonkun verran riittää Loviisassa.

Teemu Okkolin

L1/9 FUTU PEE: Harmittavava laukka tuli viimeksi lopussa. Homma oli kivasti hallinnassa, mutta hevonen vain kompuroi laukalle. Nousukunnossa se kilpailee. Toki takamatkaa on paljon. Sanotaanko, että totosijaan oltaisiin jo ihan tyytyväisiä.

L2/11 FIX ME A KOKS: En osaa päivän kunnosta kommentoida. Talven starttien perusteella tamma on vähän turhan innokas alussa ja se on sitten lopusta pois.

L4/8 BLACK AND WHITE: En ole ollut puheissa valmentajan kanssa, enkä osaa tästäkään tarkemmin sanoa. Lämmitys kertonee jotain.

L8/4 HOT LADY MATCH: Pariin starttiin tuli laukkoja ja pidettiin vähän taukoa. Hypyt kyllä yllättivät täysin. Tämä on kuitenkin tosi ravuri. Hieman sitä hoidettiin tässä välissä ja treenattiin lisää. Hyvä hevonen olemassaan. Odotan ilman muuta pärjäämistä.

L9/16 EXCLUSIVE KOKS: Lähtöasetelmat on hankalat. Rahasija lienee sopiva tavoite.

Arto Laaksonen

L1/12 LILLIMANI: Pitkä tauko on alla. En päivän vireestä tiedä kertoa. Jos hevosen ravi luonaa kunnolla, ei homma jää jaksosta kiinni.

L5/7 HURRY SUNDOWN: Lahdessa tuli laukka heti lähtöön. Ihan ok kunnossa ruuna kilpailee. Mailin matka on sille pikkasen lyhyt. Ehkä näistä lähtökohdista rahasija on sopiva tähtäin.

L6/3 NOTARIK: Välillä hevonen tekee vähän asiallisiakin suorituksia. Ei kuitenkaan valtavia odotuksia.

L8/8 ALFRED DE LUZE: Viime kisa oli toinen pitkän tauon jälkeen. Hevonen oli siinä jo ihan hyvä. Matka sopii sille mainiosti. Jos ruuna menee ravia, aika lähellä kärkipäätä sen pitäisi olla.

L10/11 NORAN POT: Tamma teki hyvän juoksun Lahdessa. Se polki aivan mallikkaasti loppua. Jos juoksu luonaa, voisi tämä olla yksi mahdollisista pärjääjistä tässä.

Timo Toiviainen

L3/6 GLENEAGLE: Ruuna kilpailee sellaisessa tasaisessa kunnossa. Sillä ei tahdo kesällä kyydit riittää. Viimeksikin tehtävä oli mahdoton takaa.

L5/10 ADRIENNE´S AMI: Vermossa valjakko revitti radalta 12 aina kuolemanpaikalle saakka. Siinä oli alkumatkasta kova vauhti koko ajan ja hevonen väsähti lopussa. Takarivi on tälle aina pieni miinus. Ori avaisi tosi lujaa. Jos se rauhoittuisi johonkin selkään menemään, pitäisi sen tällaisessa lähdössä vähän pärjätä.

L9/14 CASE CAROLINE: Tamma teki hyvän juoksun viimeksi. Jos homma vähänkään onnistuu, pystyy se olemaan tässä ihan kärjessä. Kengät riisutaan luultavasti nytkin. On tuosta pitkäliikkeiselle hevoselle ainakin hieman etua.