Yhteystiedot

Yhteystiedot

YHDISTYS

Loviisan ravirataa ylläpitää ja raveja järjestää vuonna 1926 perustettu Itä-Uudenmaan Oriyhdistys ry.

Puheenjohtaja: Maria Kalenius 050 567 7754

Hallituksen jäsenet: Jenni Kantanen, Teemu Keskitalo, Ulf Lindroos, Markku Pasanen, Peter Skog ja Tomi Vaittinen.Yhdistyksen sihteerinä toimii Jenni Kantanen.

Sähköpostiosoite on ravirata(at)loviisanravit.fi

Yhdistyksen piirissä toimivat myös Loviisan Ravinaiset Katri Halmekoski 040 716 2290, katri.halmekoski@gmail.com, sekä Loviisan Ravinuoret Annina From, ravinuoret.loviisa@gmail.com

RATA

Loviisan ravirata valmistui vuonna 1950 aivan keskustan tuntumaan, vain 700 metrin päähän torilta. Yleisöportin osoite on Kuningattarenkatu 52, hevosautot laittavat navigaattoriin osoitteeksi Vallikatu 3.

Loviisassa ajetaan kesäisin raveja, muulloin rata on vapaassa harjoituskäytössä ympäri vuoden. Koska käytössä ei ole ratamaksua, olisi kiva, jos radan käyttäjät osallistuisivat talkoisiin. Radalla on kaksi valmennustallia. Nyyti Timosen emännöimässä vanhemmassa tallissa paikkoja on 16.

Ravien kilpailijoille on 76 valjastuspaikkaa, kattamattomia, koska Loviisan kesä on aurinkoinen.
Radalla on neljän paikan pesukatos, jossa riittää lämmintä vettä viimeisenkin lähdön hevosille. Ravien ulkopuolella katoksen kolmea paikkaa käytetään valjastukseen, jolloin laitimmaisessa saa  pestyä hevosen lämpimällä vedellä. Itse rata on aina joustava, koska se on rakennettu vanhalle merenpohjalle. Noin metrin syvyydessä radan pinnasta on savivelli, jonka joustamisen tuntee radan varrella hevosten juostessa. Radan pinta on kivituhkaa, normaalisti voi kilpailla ilman kenkiä.

Rataennätyksiä pitää hallussa Whitney Love 13,8aly ja Linkori 24,8 ke.