Yhteystiedot

Yhteystiedot

YHDISTYS

Loviisan ravirataa ylläpitää ja raveja järjestää vuonna 1926 perustettu Itä-Uudenmaan Oriyhdistys ry.

Puheenjohtajana Raine Iivonen 0405040753

Hallituksen jäsenet: Teemu Keskitalo,Maikki Liitiäinen,Ulf Lindroos,Keijo Orre,
Peter Skog ja Jouko Uutinen. Sihteerinä toimii Maikki Liitiäinen.

Sähköpostiosoite on ravirata(at)loviisanravit.fi

Vuosikokouksessa 3/2022 päätettiin siirtyä vuosittaiseen jäsenmaksuun jäsenrekisterin ylläpidon helpottamiseksi. Jäsenmaksu on 10 euroa vuodessa. Jäsenten tai jäseniksi haluavien tulee päivittää yhteystietonsa hallituksen tietoon sähköpostitse (ravirata@loviisanravit.fi). Jäsenmaksusta ilmoitetaan myöhemmin sähköpostitse jäsenille.

Yhdistyksen piirissä toimivat myös Loviisan Ravinaiset Katri Halmekoski 040 716 2290, katri.halmekoski@gmail.com, sekä Loviisan Ravinuoret Annina From, ravinuoret.loviisa@gmail.com

RATA

Loviisan ravirata valmistui vuonna 1950 aivan keskustan tuntumaan, vain 700 metrin päähän torilta. Yleisöportin osoite on Kuningattarenkatu 52, hevosautot laittavat navigaattoriin osoitteeksi Vallikatu 3.

Loviisassa ajetaan kesäisin raveja, muulloin rata on vapaassa harjoituskäytössä ympäri vuoden. Koska käytössä ei ole ratamaksua, olisi kiva, jos radan käyttäjät osallistuisivat talkoisiin. Radalla on kaksi valmennustallia. Markku Pasanen isännöi vanhemmassa tallissa, jossa paikkoja on 16. Toista ratatallia emännöi Ravitalli H.Malmivaara.

Ravien kilpailijoille on 76 valjastuspaikkaa, kattamattomia, koska Loviisan kesä on aurinkoinen.
Radalla on neljän paikan pesukatos, jossa riittää lämmintä vettä viimeisenkin lähdön hevosille. Ravien ulkopuolella katoksen kolmea paikkaa käytetään valjastukseen, jolloin laitimmaisessa saa  pestyä hevosen lämpimällä vedellä. Itse rata on aina joustava, koska se on rakennettu vanhalle merenpohjalle. Noin metrin syvyydessä radan pinnasta on savivelli, jonka joustamisen tuntee radan varrella hevosten juostessa. Radan pinta on kivituhkaa, normaalisti voi kilpailla ilman kenkiä.

Rataennätyksiä pitää hallussa Sanderson 12,9 aly (uusi ennätys ravattu 10.7.23) ja Linkori 24,8 ke.